Norrköpings kommun

Möt regissör och skådespelare till Dogborn som spelas in i Norrköping

Dela

Just nu spelas långfilmen Dogborn in i Norrköping. Mitt i kalla vintern regisserar Isabella Carbonell de båda huvudrollsinnehavarna Silvana Imam och Philip Oros i en samtidshistoria om människohandel. Produktionen som stöds av Norrköpings filmfond har engagerat stadens filmbransch och spelas in på många platser i Norrköping.

Dogborn handlar om syskonen Bror och Syster. Han har inte yttrat ett ord sen de flydde från kriget i deras hemland. Hon tar hand om dem båda. Om hon bara kunde sluta hamna i slagsmål. Deras desperation efter något så simpelt som nya hela skor leder dem till en kriminell industri där allt och alla kan köpas. Men när varorna de ska transportera dyker upp i form av två unga flickor så ställs allt på sin spets.

Dogborn produceras av Farima Karimi, Erik Andersson och David Herdies på produktionsbolaget Momento Film. Utöver Norrköpings filmfond som går in med ett produktionsstöd om 1 miljon kronor, finansieras filmen av Svenska filminstitutet och SVT.

Media är välkomna på en digital pressträff. Under pressträffen kommer regissören Isabella Carbonell, skådespelarna Silvana Imam och Philip Oros att berätta om filmen och hur inspelningen går i Norrköping.

Medverkande: Johan Karlsson, Norrköpings filmfond, regissören Isabella Carbonell, skådespelarna Silvana Imam och Philip Oros.

Pressträffen sänds via Teams. För att få tillgång till länken anmäl ditt deltagande till press@norrkoping.se

Körschema för pressträff:
Presentation av Filmfonden – Johan Karlsson
Presentation av filmen – Isabella Carbonell
Gemensam frågestund för media enligt turordning

Datum: tisdagen den 23 februari
Tid: klockan 10:00-11:00
Plats: Länk via Teams

Pressbilder och videoklipp från filminspelning finns att tillgå. Kontakta Johan Karlsson på Cnema för att ta del av materialet efter pressträffen. Kontaktuppgifter nedan.

Kontakt:
Johan Karlsson
Titel: chef, Cnema
Telefon: 0708-13 99 79

______________________________________________
Avsändare: Fanny Miles, presskommunikatör
Telefon: 072-584 55 69

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Hur mår Norrköpings ungdomar? Resultat och analys av ungdomsenkäten Om mig17.5.2021 09:27:42 CEST | Pressmeddelande

Coronapandemin har påverkat livet och samhället på många olika sätt, inte minst för unga. En ny rapport från kommunstyrelsens kontor visar att ungdomars hälsa har påverkats både positivt och negativt av pandemin. De flesta ungdomar i Norrköping är nöjda med sin fritid och ser positivt på framtiden, samtidigt ökar den psykiska ohälsan, framförallt bland tjejer på gymnasiet.

Sammanfattning av Norrköpings kommuns arbete i samband med covid-19 vecka 187.5.2021 14:05:01 CEST | Pressmeddelande

Norrköpings kommun arbetar med fortsatt beredskap för att förhindra och hantera eventuell smittspridning samt andra konsekvenser av coronapandemin. Här följer en sammanfattning av kommunens arbete under vecka 18. Läget är allvarligt och kommunen vill uppmana alla att handla ensamma, hålla avstånd, följa restriktioner och rekommendationer samt stanna hemma vid minsta symtom.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum