Norrköpings kommun

Möt regissör och skådespelare till Dogborn som spelas in i Norrköping

Dela

Just nu spelas långfilmen Dogborn in i Norrköping. Mitt i kalla vintern regisserar Isabella Carbonell de båda huvudrollsinnehavarna Silvana Imam och Philip Oros i en samtidshistoria om människohandel. Produktionen som stöds av Norrköpings filmfond har engagerat stadens filmbransch och spelas in på många platser i Norrköping.

Dogborn handlar om syskonen Bror och Syster. Han har inte yttrat ett ord sen de flydde från kriget i deras hemland. Hon tar hand om dem båda. Om hon bara kunde sluta hamna i slagsmål. Deras desperation efter något så simpelt som nya hela skor leder dem till en kriminell industri där allt och alla kan köpas. Men när varorna de ska transportera dyker upp i form av två unga flickor så ställs allt på sin spets.

Dogborn produceras av Farima Karimi, Erik Andersson och David Herdies på produktionsbolaget Momento Film. Utöver Norrköpings filmfond som går in med ett produktionsstöd om 1 miljon kronor, finansieras filmen av Svenska filminstitutet och SVT.

Media är välkomna på en digital pressträff. Under pressträffen kommer regissören Isabella Carbonell, skådespelarna Silvana Imam och Philip Oros att berätta om filmen och hur inspelningen går i Norrköping.

Medverkande: Johan Karlsson, Norrköpings filmfond, regissören Isabella Carbonell, skådespelarna Silvana Imam och Philip Oros.

Pressträffen sänds via Teams. För att få tillgång till länken anmäl ditt deltagande till press@norrkoping.se

Körschema för pressträff:
Presentation av Filmfonden – Johan Karlsson
Presentation av filmen – Isabella Carbonell
Gemensam frågestund för media enligt turordning

Datum: tisdagen den 23 februari
Tid: klockan 10:00-11:00
Plats: Länk via Teams

Pressbilder och videoklipp från filminspelning finns att tillgå. Kontakta Johan Karlsson på Cnema för att ta del av materialet efter pressträffen. Kontaktuppgifter nedan.

Kontakt:
Johan Karlsson
Titel: chef, Cnema
Telefon: 0708-13 99 79

______________________________________________
Avsändare: Fanny Miles, presskommunikatör
Telefon: 072-584 55 69

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Norrköpings äldreboenden är klara med vaccinationerna22.2.2021 08:00:00 CETPressmeddelande

Vaccineringen av de boende inom särskilt boende för äldre i Norrköping är klar sedan någon vecka tillbaka. Alla boende har erbjudits vaccin, de som haft möjlighet och tackat ja till vaccination har nu fått både första och andra dosen. – Det känns jättebra och är en milstolpe att vara i hamn med vaccinering för våra boende på särskilt boende som tackat ja till vaccination, säger Anneli Granath, områdeschef, särskilt boende, vård- och omsorgskontoret.

Pingstkyrkan, kultur, allmännyttan och vardagshjältar pryder kaktusparken i år19.2.2021 15:30:41 CETPressmeddelande

Pingstkyrkan får i år pryda kaktusplanteringen i Carl Johan park. I Hörsalsparken kommer kaktusplanteringen prydas av Kvartersteatern för sitt engagemang att berika kulturlivet i Norrköping, samt Hyresbostäder för sitt arbete att säkerställa en trygg boendemiljö för norrköpingsborna. – Vi vill hylla pingstkyrkan för sina 100 år och för sitt arbete och betydelse för Norrköping, säger Karin Jonsson (C), jurymedlem i jurygruppen för kaktusplanteringen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum