Polisförbundet

Möte om uppgraderad polisutbildning

Dela

Polisförbundet har bjudit in landets polisutbildningar för samtal om hur polisyrket kan stärkas genom en uppgraderad polisutbildning och större satsningar på polisforskning. – Vår ambition är att kunna gå fram gemensamt med polisutbildningarna i den här viktiga frågan för att få politikerna att fatta nödvändiga beslut, säger Polisförbundets ordförande Lena Nitz.

Två statliga utredningar (2008 och 2016) har kommit fram till att polisutbildningen bör förlängas med en termin och leda till en yrkesexamen. Trots det har inga politiska beslut fattats för att förändra utbildningen i den riktningen.

Därför har Polisförbundet bjudit in representanter för polisutbildningarna och rektorer från de olika utbildningsorterna för att samtala om hur vi gemensamt kan påverka för både en uppgraderad polisutbildning- som en stärkt polisforskning.

Dessa frågor anser vi är avgörande, inte bara för hur polisyrket utvecklas, utan också för hur Polismyndighetens effektivitet och kvalitet utvecklas, säger Lena Nitz.

Polisförbundet anser att politiska beslut måste fattas inom denna mandatperiod om en uppgraderad polisutbildning ska kunna vara möjlig till efter 2024.

Mötet äger rum den 21 november i form av ett rundabordssamtal på Polisförbundets kansli.

Kontakter

Om

Polisförbundet
Polisförbundet
Klara södra kyrkogata 1
11152 Stockholm

08-6769700http://www.polisforbundet.se

Polisförbundet är ett fackligt yrkesförbund som organiserar Sveriges poliser. Vi jobbar för att poliskåren ska ha goda villkor och de bästa förutsättningar för att göra ett bra jobb för allas trygghet.

Följ Polisförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Polisförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum