Bookmark Förlag

Motståndstrilogin av Louise Boije af Gennäs är nu komplett

Dela

Efter de storslagna och hyllade romanerna Blodlokan och Skendöda är Louise Boije af Gennäs tillbaka med tredje och sista delen av Motståndstrilogin – Verkanseld. Det är hög tid för motstånd i denna samhällskritiska trilogi.

Den kritikerrosade Motståndstrilogin blir nu komplett och återigen skriver Boije af Gennäs om högaktuella ämnen och vår politiska historia. Författaren söker djärvt efter konspirationer bland Sveriges ouppklarade affärer, såsom Palmemordet och IB-affären. Boije af Gennäs skapar en unik dramatik som får läsaren att söka efter svar i både huvudkaraktären Saras och sin egen verklighet. Trilogin för tankarna till såväl Millenniumserien som klassiska, surrealistiska noirfilmer i Hitchcock-anda.

”Det är sällan man ser en thriller som är så viktig. I en tid av fake news känns det extra bra att ge ut Motståndstrilogin som belyser vår historia”, säger Claes Ericson, förlagschef på Bookmark Förlag. ”Och med en så spektakulär upplösning är det ett rent nöje!”

I januari 2018 släpptes första delen, Blodlokan och uppföljaren Skendöda kom i september samma år.

Louise Boije af Gennäs debuterade 1991 med romanen Ta vad man vill ha. Sedan dess har hon utkommit med ytterligare tio romaner, däribland den mycket uppmärksammade Stjärnor utan svindel (1996). Utöver sitt hyllade författarskap är hon också verksam som dramatiker. Hon var med och skapade tv-serien Rederiet  och hennes pjäser har spelats på Dramaten och Stadsteatern. Den psykologiska thrillern Verkanseld är den tredje och avslutande delen i hennes spänningstrilogi. 

För intervjuförfrågningar, kontakta:
Daniel Redgert 
Redgert Comms
daniel@redgertcomms.com
070-348 44 91

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Bookmark Förlag
Bookmark Förlag
Kungsgatan 58
111 22 Stockholm

http://www.bookmarkforlag.se/

Förlaget för kräsna bokälskare.

BOOKMARK FÖRLAG ger ut unika och dramatiska titlar som är svåra att lägga ifrån sig, och har såväl svenska som utländska författarskap. Vi arbetar hårt för att nå ut med våra titlar och vi har haft förmånen att få fina mottaganden.

Följ Bookmark Förlag

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bookmark Förlag

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum