AcadeMedia

Movant startar yrkeshögskoleutbildningar

Dela

Movant startar två nya utbildningar inom yrkeshögskola. Det stod klart är Myndigheten för yrkeshögskolan meddelade sitt tilldelningsbeslut för kommande utbildningar med start under hösten 2021.

Expansionen av yrkeshögskolan fortsätter och i denna omgång beviljade Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH) ca 40 000 nya utbildningsplatser. I årets tilldelning fick Movant klartecken att starta två utbildningar.

- Vi är mycket glada över tilldelningen som innebär att vårt utbildningsutbud växer. Vi är specialiserade på praktiska yrkesutbildningar och har under lång tid byggt upp nära samarbeten med både näringsliv och branschorganisationer. Våra lokaler står redo och är fullt utrustade för undervisning i autentiska miljöer. Nu ser vi fram emot att välkomna nya deltagare till våra yrkeshögskoleutbildningar med mycket goda chanser till jobb efteråt, säger Patrik Henriksson, verksamhetschef på Movant.

Movants nya utbildningar

  • Fordonstekniker EL/IT, Göteborg
  • Mjukvaruutvecklare, inbyggda system, Malmö

I år var intresset för att starta yrkeshögskoleutbildningar större än någonsin. För att en ansökan ska beviljas av MYH så krävs att det finns framtida efterfrågan på arbetsmarknaden.

- Intresset för utbildningarna har varit stort från näringslivet. Utbildningen till fordonstekniker med inriktning EL/IT startar i Göteborg där fordonsindustrin står inför en stor kompetensomställning. Det är en yrkesroll som tydligt behövs för att samhället ska kunna ställa om och nå uppsatta klimatmål. Viktiga framtidsutbildningar som vi ser fram emot genomföra, säger Patrik Henriksson.

Ansökan öppnar i februari och utbildningarna startar under hösten 2021.

Fakta

Om yrkeshögskola

Yrkeshögskoleutbildningar vänder sig till vuxna som vill stärka sin kompetens och ta ett kliv fram i karriären.Utbildningarna är skräddarsydda i nära samarbete med näringslivet och innehåller en stor del praktik. Det är Myndigheten för yrkeshögskolan som prioriterar och beslutar vilka utbildningar som får starta. Läs mer på Myndigheten för yrkeshögskolans hemsida.

Nyckelord

Kontakter

Patrik Henriksson, verksamhetschef Movant
0761-47 58 11
patrik.henriksson@movant.se

Bilder

Om

 

Om Movant - från jobbdröm till drömjobb

Movant har lång erfarenhet av yrkesutbildning för vuxna. Vi finns från Malmö i söder till Luleå i norr. Det som kännetecknar oss är småskaligheten i form av närhet till eleven, korta beslutsvägar och hög lärartäthet i välanpassade lokaler. Vi arbetar nära samtliga branscher där vi tillsammans utvecklar den bästa utbildningen för varje elev. Läs mer på www.movant.se.

Följ AcadeMedia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AcadeMedia

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum