Moderata Ungdomsförbundet

Muf: Skolan gör för lite för elevernas trygghet

Dela

Wisbygymnasiet utsattes under december månad för tre anlagda bränder på kort tid, vilka har rubricerats som mordbränder. Nu har en översyn inletts där målet är ökad säkerhet utan att skolans öppenhet försvinner. Men Moderata ungdomsförbundet (Muf) är kritiska mot processen, särskilt efter deras besök på tisdagen.

Benjamin Dousa, förbundsordförande Moderata ungdomsförbundet.
Benjamin Dousa, förbundsordförande Moderata ungdomsförbundet.

Benjamin Dousa är Muf:s nationella ordförande och besöker Visby och Wisbygymnasiet över dagen tillsammans med andra medlemmar i ungdomsförbundet. Dousa upplever en otrygghet bland eleverna efter bränderna.

Eleverna är irriterade, det märker jag när jag pratar med dem. De verkar också uppleva att det inte tas situationen på allvar, säger Muf-ordförande Benjamin Dousa.

Enligt den administrativa chefen Lars Nordahl har ett "förstärkt skalskydd" bibehållits. En kort tid efter incidenterna patrullerande vakter på skolan men nu har de försvunnit.

Förvisso har dörrarna nu låsta, men att smita in är fortfarande inga problem. Många elever känner stor oro, säger Philip Swärd, MUF-medlem och elev på Wisbygymnasiet.

Till att börja med behöver den politiska ledningen på Gotland förstå att studiemiljön nu är hotad. Ingen elev ska behöva avbryta sitt prov eller sin lektion för att andra elever missköter sig, säger Benjamin Dousa. 

Kontakter

Bilder

Benjamin Dousa, förbundsordförande Moderata ungdomsförbundet.
Benjamin Dousa, förbundsordförande Moderata ungdomsförbundet.
Ladda ned bild

Om

Moderata Ungdomsförbundet
Moderata Ungdomsförbundet
Blasieholmsgatan 4A
111 48 Stockholm

072-222 88 28http://www.muf.se

Moderata Ungdomsförbundet är Sveriges största och viktigaste politiska ungdomsförbund med över 13 000 medlemmar.

Moderata Ungdomsförbundets förbundsordförande heter Benjamin Dousa.

Följ Moderata Ungdomsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Moderata Ungdomsförbundet

MUF storsatsar på utlandsröstningen25.7.2018 07:00:00Pressmeddelande

Redan nu på torsdag, den 26 juli, kan man börja rösta i riksdagsvalet om man bor utomlands. Detta berör 700 000 svenskar och historiskt brukar många utlandssvenskar rösta på Moderaterna. I förra valet var det dock bara 52 000 som använde denna möjlighet och röstade, därför kommer Moderata Ungdomsförbundet på torsdag anordna utlandsröstnings-LAN där de samlar medlemmar runtom i hela Sverige för att skriva till vänner, släktingar och bekanta man vet bor utomlands.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum