Moderata Ungdomsförbundet

Muf: Skolan gör för lite för elevernas trygghet

Dela

Wisbygymnasiet utsattes under december månad för tre anlagda bränder på kort tid, vilka har rubricerats som mordbränder. Nu har en översyn inletts där målet är ökad säkerhet utan att skolans öppenhet försvinner. Men Moderata ungdomsförbundet (Muf) är kritiska mot processen, särskilt efter deras besök på tisdagen.

Benjamin Dousa, förbundsordförande Moderata ungdomsförbundet.
Benjamin Dousa, förbundsordförande Moderata ungdomsförbundet.

Benjamin Dousa är Muf:s nationella ordförande och besöker Visby och Wisbygymnasiet över dagen tillsammans med andra medlemmar i ungdomsförbundet. Dousa upplever en otrygghet bland eleverna efter bränderna.

Eleverna är irriterade, det märker jag när jag pratar med dem. De verkar också uppleva att det inte tas situationen på allvar, säger Muf-ordförande Benjamin Dousa.

Enligt den administrativa chefen Lars Nordahl har ett "förstärkt skalskydd" bibehållits. En kort tid efter incidenterna patrullerande vakter på skolan men nu har de försvunnit.

Förvisso har dörrarna nu låsta, men att smita in är fortfarande inga problem. Många elever känner stor oro, säger Philip Swärd, MUF-medlem och elev på Wisbygymnasiet.

Till att börja med behöver den politiska ledningen på Gotland förstå att studiemiljön nu är hotad. Ingen elev ska behöva avbryta sitt prov eller sin lektion för att andra elever missköter sig, säger Benjamin Dousa. 

Kontakter

Bilder

Benjamin Dousa, förbundsordförande Moderata ungdomsförbundet.
Benjamin Dousa, förbundsordförande Moderata ungdomsförbundet.
Ladda ned bild

Om

Moderata Ungdomsförbundet
Moderata Ungdomsförbundet
Blasieholmsgatan 4A
111 48 Stockholm

079-3476113http://www.muf.se

Moderata Ungdomsförbundet är Sveriges största och viktigaste politiska ungdomsförbund med över 13 000 medlemmar.

Moderata Ungdomsförbundets förbundsordförande heter Benjamin Dousa.

Följ Moderata Ungdomsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Moderata Ungdomsförbundet

MUF: Lövin bör ta sitt ansvar och avgå6.3.2019 16:48:57 CETPressmeddelande

I fredags offentliggjordes utredningen om framtidens flygbränsle ”biojet”. Som utredare har regeringen utsett före detta språkröret för Miljöpartiet, Maria Wetterstrand. Att Wetterstrand sitter i styrelsen för ett bolag som får statligt stöd för att forska i att utveckla grönt flygbränsle anser Moderata Ungdomsförbundet är ett fall av jäv. När det framkommer att Wetterstrand dessutom äger aktier i bolaget blir situationen helt oacceptabel. Den ansvariga ministern Isabella Lövin måste krävas på ansvar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum