Riksteatern

Musikalisk seglats med estradören Mattias Enn

Dela

I höst bjuder Riksteatern på en historisk seglats när estradören och kuplettsångaren Mattias Enn berättar och sjunger om Svenska Amerika Linien till tonerna av Evert Taube, Karl Gerhard och Cole Porter.

Fotograf: Carl Thorborg
Fotograf: Carl Thorborg

Den Svenska Amerika Linien var en viktig del av det moderna Sverige och trafikerade sträckan Göteborg - New York mellan åren 1915 till 1975. I föreställningen tar Mattias Enn med sig publiken på en resa tillbaka till denna tid. Under färden berättas flera livsöden från passagerna ombord, däribland kungligheter och filmstjärnor.

- Det blir en glad, musikalisk resa med sång, musik, hav, längtan och drömmar. Kända melodier, människoöden och nutidshistoria. Svenska Amerika Linien var ju en del av det moderna Sverige på den tiden. En stolthet. En flytande epok på Atlanten, säger estradören Mattias Enn.

I föreställningen blandas berättelserna med välkända sånger av Evert Taube, Karl Gerhard, Cole Porter och andra melodier från samma tid. En musikskatt som Mattias Enn genom föreställningen vill lyfta fram för att hålla minnet av sångerna och upphovsmännen vid liv.

Premiär den 25 september på Södra Teatern i Stockholm

Idé & manus Mattias Enn Pianist Carina E Nilsson

För mer information samt turnéplan: www.riksteatern.se/forestallningar/svenska-amerika-linien/

Pressbilder finns på: http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/svenska-amerika-linien

Kontakter

Presskontakt: Pressansvarig Joakim Johansson Joakim.johansson@riksteatern.se Tel: 070-528 99 15

Bilder

Fotograf: Carl Thorborg
Fotograf: Carl Thorborg
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Sign Language Arts Night 2022 – världskända artister möts för att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst9.11.2022 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Den 23–26 november bjuder Riksteatern Crea, Nordens största producent av scenkonst på teckenspråk, in artister från hela världen till Sign Language Arts Night. Teckenspråk står i fokus och under evenemanget utövas poesi, VV (visual vernacular) och andra former av teckenspråkskonst. Målet är att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst som scenkonst. Sign Language Arts anordnas för andra året i rad och är unikt i sitt slag.

Nyskriven dramatik, häxkraft och uppmärksammat kebabbråk - här är Riksteaterns repertoar för våren 20237.11.2022 06:30:00 CET | Pressmeddelande

Komedin kontemplerar över politiken när ideologiska antagonister och omtvistade kebabfläckar blir teater. Dansen utforskar könsstereotyper och dansritualer i ljudlandskap. Hela tio urpremiärer avhandlar dystopier, omprövade klassiker och pojkar i en sorgesam värld. Våren hos Riksteatern tar plats över hela Sverige och skyggar inte för samhällets smärtpunkter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum