Myndigheten för press, radio och tv

Myndigheten för press, radio och tv välkomnar Jan-Olof Lind som ny generaldirektör

Dela
Regeringen har idag beslutat att Jan-Olof Lind blir ny generaldirektör för Myndigheten för press, radio och tv. Han tillträder tjänsten den 1 september 2023.

Jan-Olof Lind har en bakgrund som statssekreterare i Försvarsdepartementet och som generaldirektör för Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI). Vid årsskiftet ska Myndigheten för press, radio och tv och Statens medieråd bilda en gemensam mediemyndighet och Jan-Olof Lind blir därmed generaldirektör för den nya myndigheten.

Det ska bli oerhört spännande att få komma till myndigheten och hantera sammanslagningen och därmed utveckla en ny mediemyndighet, säger Jan-Olof Lind.

Han ersätter Charlotte Ingvar-Nilsson som varit generaldirektör på Myndigheten för press, radio och tv (MPRT) sedan 2017 och som går i pension i augusti.

Jag välkomnar regeringens beslut och gratulerar myndigheten till denna utnämning. Det är ett klokt val av ledare som jag är övertygad kommer vägleda den nya mediemyndigheten in i framtiden på ett bra sätt, säger Charlotte Ingvar-Nilsson, generaldirektör vid MPRT.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Myndigheten för press, radio och tv
Myndigheten för press, radio och tv
Kabyssgatan 4D
120 30 Stockholm

08-580 070 00https://www.mprt.se/

Myndigheten för press, radio och tv tillhör Kulturdepartementets ansvarsområden. Vi arbetar för yttrandefrihet samt stödjer möjligheterna till mångfald och tillgänglighet inom press, radio och tv.

Följ Myndigheten för press, radio och tv

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Myndigheten för press, radio och tv

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum