Upplands Väsby kommun

Namnge Väsbybornas nya aktivitetspark

Dela

Aktivitetsparken i Vilundaområdet ska vara allas park. Men vad ska den heta? Hjälp kommunen att komma på ett bra namn på den nya parken! Till och med 14 oktober kan du föreslå ett namn på Väsbys nya aktivitetspark.

Till aktivitetsparken i Vilundaområdet ska alla Väsbybor kunna komma för att umgås och ha kul genom aktivitet och spontanidrott. Parken ska vara allas arena. Platsen ska uppmuntra till gemenskap och här finns samlingsplatser och ytor som ger plats för avkoppling och häng med kompisar.

Utegym I Vilundaparken finns ett av kommunens utegym. Gymmet har tolv stationer och är byggt i naturmaterial. Här kan du träna både styrka, kondition, smidighet och balans.

Pumptrack Omkring 1 000 kvadratmeter tillägnade cyklister och kickbikers. Stockholmsområdets första riktiga platsbyggda pumptrack är en slingrande asfaltsbana pepprad med hopp, kullar och kurvor.

Skatepark En ny yta på 800 kvadratmeter med ramper och rails för skateboard och kickbike. Parken skall fungera både för nybörjare och mer erfarna åkare.

Att tänka på

Det finns några saker som du måste tänka på när du lämnar ditt förslag och motivering. Vid namnsättning av gator och torg måste namnberedningen följa ”god ortnamnssed”.

Att hålla en ”god ortnamnssed” innebär att:

  • Allmänt erkända ortnamn inte ändras utan starka skäl.
  • Ortnamn i övrigt stavas enligt vedertagna regler för språkriktighet, om inte vedertagna stavningsformer talar för annat.
  • Påverkan på allmänt erkända namn beaktas vid nybildning av ortnamn.

Namnförslagen är rådgivande och kommer att vara underlag och inspiration för kommunens namnberedningsgrupp. I slutet av oktober kommer juryn, som består av representanter i namnberedningen, att välja ut några av förslagen för omröstning på kommunens webbplats.

Det vinnande namnet och den som lämnat in förslaget kommer att presenteras på kommunens webbplats och i sociala medier.

Kontakter

Bilder

Om

Upplands Väsby kommun
Upplands Väsby kommun
Dragonvägen 87
194 80 Upplands väsby

08-590 970 00http://www.upplandsvasby.se/

Upplands Väsby kommun har idag över 45 000 invånare. Kommunen, som har ett strategiskt läge vid E4:an mellan Stockholm och Uppsala, med 7 minuter till Arlanda, genomgår sedan några år tillbaka en omfattande utveckling med kraftfulla satsningar på nya bostäder, kommunalt finansierad service och på att skapa goda förutsättningar för näringslivet.

Följ Upplands Väsby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Upplands Väsby kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum