Kungl. Patriotiska Sällskapet

Näringslivsmedalj till Bo Hilleberg, Hilleberg the Tentmaker

Dela

Kungl. Patriotiska Sällskapet delar 2019 ut sina näringslivsmedaljer. Dessutom får Bo Hilleberg, som inte kunde närvara vid utdelningen 2018, sin medalj. Medaljerna överlämnas av Prins Carl Philip under årshögtiden på Riddarhuset den 15 maj.

Hilleberg the Tentmakers grundare Bo Hilleberg tilldelades 2018 Kungl. Patriotiska Sällskapets särskilda belöningsmedalj för näringslivet för sitt branschledande företagande. Bo Hilleberg kunde inte närvara vid ceremonin förra året och mottar därför nu sin medalj. Den överlämnas av Prins Carl Philip under årshögtiden på Riddarhuset den 15 maj.

Sällskapets motivering
Bo Hilleberg började sin yrkesbana som skogvaktare i Jämtland och grundade sedan det företag som småningom kom att få namnet Hilleberg the Tentmaker. De egna erfarenheterna av friluftslivet är en motor i utvecklingen av företagets produkter, som säljs över hela världen. Friluftsindustrin är en stadigt växande bransch och Hilleberg betraktas genom sin företagargärning som en ledande entreprenör i branschen. Han har bland andra utmärkelser tidigare utsetts till ”OutDoor Celebrity of the Year”. Företaget är nära knutet till familjen Hilleberg och har ett sextiotal anställda och drygt 100 miljoner kronor i omsättning.

– I avancerat friluftsliv och expeditioner kan utrustningen vara av livsavgörande betydelse. Därför har funktion och kvalitet på våra tält alltid varit av högsta prioritet. Att få näringslivsmedaljen känns som en bekräftelse på att vi har gjort rätt och en uppmuntran till att fortsätta på samma sätt, säger Bo Hilleberg om framgången som även har lett fram till ett hedersdoktorat vid Mittuniversitetet. 

2019 års mottagare av Näringslivsmedaljen 
Ayad Al-Saffar, Axcent of Scandinavia/Ur & Penn, Upplands Väsby
Björn Brandt och Sten Brandt, Bröderna Brandt Bil, Uddevalla
Fredrik Lundberg, L E Lundbergföretagen, Stockholm
Björn Löfstedt, Index Braille, Gammelstad
Maud Spencer, Svalson, Öjebyn
Charlotta och David Zetterström, Fabrique, Stockholm

2018 – Bo Hilleberg, Hilleberg the Tentmaker, Östersund

Dessutom delas Sällskapets Fostrargärningsmedalj ut tillAnna Rosling Rönnlund och Ola Rosling, Gapminder. 

Högtidstal
Årets högtidstal ”Gapminder – En faktabaserad världsbild” hålls av Anna Rosling Rönnlund och Ola Rosling. 

Om Näringslivsmedaljen – för gagnerik gärning inom svenskt näringsliv  
Kungl. Patriotiska Sällskapet instiftade 1982 en särskild belöningsmedalj för att hedra berömvärda, individuella insatser inom svenskt näringsliv. Belöningen ges för ledarinsatser på ägarbasis. Medaljen utdelas efter beslut av Sällskapets förvaltningsutskott efter förslag av ledamöterna. Medaljen som är gjord i guld delas ut i Sällskapets första storlek (motsvarande 11:e storleken, 41 mm). 

Mer information
För mer information välkommen att kontakta ständige sekreterare Kjell Blückert på kjell.bluckert@kungligapatriotiskasallskapet.se eller 070-278 76 62 alternativt biträdande sekreterare Anette Jonsson på anette.jonsson@kungligapatriotiskasallskapet.se eller 070-278 74 63.

Nyckelord

Bilder

Om

Kungl. Patriotiska Sällskapet
Kungl. Patriotiska Sällskapet
Eriksbergsgatan 12A
114 30 Stockholm

08 - 611 12 62https://kungligapatriotiskasallskapet.se/

Kungl. Patriotiska Sällskapet är sedan över 250 år en samlingspunkt för personer med engagemang i näringsliv, statsförvaltning, vetenskap och kultur. Gustav III skrev under stadgarna 1772. En patriot är och var en människa som verkar för det allmänna bästa och inte bara för egen vinning. Sällskapets syfte är att stödja landets utveckling. 

Sällskapet förvaltar fonder på en halv miljard kr och delar årligen ut ca 15 Mkr i bidrag till forskning, utbildning och sociala ändamål.

Med Sällskapets medaljer premieras uppskattade arbetsinsatser och betydande gärningar. Med Näringslivsmedaljen uppmärksammas årligen nydanande insatser i näringslivet. Fostrargärningsmedaljen utdelas som belöning för berömvärd gärning inom uppfostran och lärandets områden.

Följ Kungl. Patriotiska Sällskapet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kungl. Patriotiska Sällskapet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum