Solna stad

Nationaldagen i Hagaparken med Kronprinsessparet och Kungliga Operan

Dela

Kronprinsessparet närvarar vid årets nationaldagsfirande i Hagaparken torsdagen den 6 juni – ett samarbete mellan Kungliga Operan, Solna stad och Ståthållarämbetet.

Kungliga Operan bjuder traditionsenligt in till årets firande av nationaldagen, tillsammans med Solna stad och Ståthållarämbetet, torsdagen den 6 juni.

Kunglig underhållning från stora scenen

På den stora utomhusscenen bjuder solister, dansare och musiker ur Kungliga Hovkapellet, Kungliga Operans kör och Kungliga Baletten på höjdpunkter ur Kungliga Operans balett- och operarepertoar. Det blir ett varierat program med såväl klassiska sommarlåtar som oväntade inslag på högsta nivå – liksom publikfavoriten: Solna kulturskolas barnkör som tillsammans med Kungliga Operans kör framför Bellmans Fjäriln vingad, följt av Nationalsången med kör och publik tillsammans.

Högtidstal av H.K.H. Kronprinsessan Victoria

Kronprinsessparet är hedersgäster och närvarar för första gången vid firandet i Hagaparken. H.K.H. Kronprinsessan Victoria kommer att hålla sitt nationaldagstal från stora scenen.

– Nationaldagen i Hagaparken tillsammans med Kungliga Operan är en fin tradition i Solna och en av årets absoluta höjdpunkter för oss i Solna stad. Det är särskilt roligt att vi i år hedras av Kronprinsessparets närvaro för första gången, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande, Solna stad.

Upplevelser och aktiviteter för barn och unga

Försommarkonserten startar klockan 14.00, men redan klockan 11.00 börjar familjeaktiviteterna vid Koppartälten. På familjeområdet bjuder konstnärer, dansare, kostymörer, bibliotekarier, musikpedagoger och akrobater på upplevelser och spännande prova-på-aktiviteter för barn och unga. Kungliga Slottets barnaktivitet i Haga Parkmuseum är en nyhet för i år. Guidade visningar i Gustav III:s paviljong görs varje hel timme från klockan 12.00. Alla aktiviteter i familjeområdet är kostnadsfria.

Hålltider  

11.00-16.00

Familjeaktiviteter vid Koppartälten i Hagaparken

12.00-16.00

Guidade visningar i Gustav III:s paviljong varje hel timme

13.30

Solna stads kulturstipendier delas ut.

Solistuppträdande av årets Krausstipendiat

14.00 Försommarkonsert med balett och nationaldagstal av H.K.H. Kronprinsessan Victoria

Om evenemanget Operan i Haga

Nationaldagsfirandet i Hagaparken är ett samarbete mellan Kungliga Operan, Solna stad och Ståthållarämbetet. Servering av mat och dryck sker på flera platser i parken. Mer information: operan.se/haga

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Solna stad
Solna stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

08-7461000http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Hagaparkens lugn och huvudstadens puls. Varje dag fördubblas befolkningen av människor som jobbar här eller besöker oss. Och i takt med att Solnaborna blir fler växer nya kvarter och stadsdelar fram, kollektivtrafiken byggs ut och allt fler företag etablerar sig i staden. Här kan du ta del av stadens pressmeddelanden om till exempel nya detaljplaner och hållbar stadsutveckling.

Följ Solna stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum