Riksteatern

Nationalteatern i Sarajevo på turné med Riksteatern

Dela

Nationalteatern i Sarajevo gästar Sverige med teaterversionen av kultfilmen Balkanspionen. Det blir underhållande satir och många skratt när Balkanspionen i Sarajevo åker ut på Riksteaterturné.

Balkanspionen i Sarajevo
Balkanspionen i Sarajevo

Under september månad gör föreställningen några nedslag runt om i landet och bjuder en bosnisktalande publik på en berättelse som många känner väl igen från filmen Balkanspionen från 1984. Balkanspionen i Sarajevo är en modern, intensiv och underhållande satir.

Föreställningen utspelar sig i Bosnien-Hercegovina men har även koppling till grannländerna i närområdet och deras politiker. En berättelse om vardag, global terrorism, nostalgi, skuldkänsla, grundlösa anklagelser och andra problem som vi människor står inför. Balkanspionen i Sarajevo öppnar upp för skratt men även reflektion över viktiga frågor kopplat till områdets nutida historia.

Föreställningen spelas på bosniska och kommer under turnén att besöka Kalmar, Stockholm, Göteborg och Malmö.

Turnépremiär den 23 september i Kalmar

Medverkande

Izudin Bajrovic, Ejla Bavcic Tarakcija, Aldin Omerovic, Zana Marjanovic och Milan Pavlovic

Författare Dusan Kovacevic Regi och adaptation Sulejman Kupusovic Scenografi och kostym Mariela Margeta Hasimbegovic

För mer information samt turnéplan: http://www.riksteatern.se/forestallningar/balkanspionen-i-sarajevo/

Pressbilder finns på: http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/balkanspionen-i-sarajevo

Kontakter

För mer information: Joakim Johansson Press- och PR-ansvarig joakim.johansson@riksteatern.se Tel: 070-528 99 15

Bilder

Balkanspionen i Sarajevo
Balkanspionen i Sarajevo
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Sign Language Arts Night 2022 – världskända artister möts för att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst9.11.2022 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Den 23–26 november bjuder Riksteatern Crea, Nordens största producent av scenkonst på teckenspråk, in artister från hela världen till Sign Language Arts Night. Teckenspråk står i fokus och under evenemanget utövas poesi, VV (visual vernacular) och andra former av teckenspråkskonst. Målet är att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst som scenkonst. Sign Language Arts anordnas för andra året i rad och är unikt i sitt slag.

Nyskriven dramatik, häxkraft och uppmärksammat kebabbråk - här är Riksteaterns repertoar för våren 20237.11.2022 06:30:00 CET | Pressmeddelande

Komedin kontemplerar över politiken när ideologiska antagonister och omtvistade kebabfläckar blir teater. Dansen utforskar könsstereotyper och dansritualer i ljudlandskap. Hela tio urpremiärer avhandlar dystopier, omprövade klassiker och pojkar i en sorgesam värld. Våren hos Riksteatern tar plats över hela Sverige och skyggar inte för samhällets smärtpunkter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum