Riksteatern

Nationalteatern i Sarajevo på turné med Riksteatern

Dela
Nationalteatern i Sarajevo gästar Sverige med teaterversionen av kultfilmen Balkanspionen. Det blir underhållande satir och många skratt när Balkanspionen i Sarajevo åker ut på Riksteaterturné.
Balkanspionen i Sarajevo
Balkanspionen i Sarajevo

Under september månad gör föreställningen några nedslag runt om i landet och bjuder en bosnisktalande publik på en berättelse som många känner väl igen från filmen Balkanspionen från 1984. Balkanspionen i Sarajevo är en modern, intensiv och underhållande satir.

Föreställningen utspelar sig i Bosnien-Hercegovina men har även koppling till grannländerna i närområdet och deras politiker. En berättelse om vardag, global terrorism, nostalgi, skuldkänsla, grundlösa anklagelser och andra problem som vi människor står inför. Balkanspionen i Sarajevo öppnar upp för skratt men även reflektion över viktiga frågor kopplat till områdets nutida historia.

Föreställningen spelas på bosniska och kommer under turnén att besöka Kalmar, Stockholm, Göteborg och Malmö.

Turnépremiär den 23 september i Kalmar

Medverkande

Izudin Bajrovic, Ejla Bavcic Tarakcija, Aldin Omerovic, Zana Marjanovic och Milan Pavlovic

Författare Dusan Kovacevic Regi och adaptation Sulejman Kupusovic Scenografi och kostym Mariela Margeta Hasimbegovic

För mer information samt turnéplan: http://www.riksteatern.se/forestallningar/balkanspionen-i-sarajevo/

Pressbilder finns på: http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/balkanspionen-i-sarajevo

Kontakter

För mer information: Joakim Johansson Press- och PR-ansvarig joakim.johansson@riksteatern.se Tel: 070-528 99 15

Bilder

Balkanspionen i Sarajevo
Balkanspionen i Sarajevo
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Power! Döv-communityts superstjärnor gör tabufylld performanceföreställning13.3.2023 05:00:00 CET | Pressmeddelande

Med poesi, dans och visuell storytelling skärskådar tvillingsystrarna Jamila och Amina Quahid normer och tabun i en föreställning om att leva upp till förväntningar och att våga göra det oväntade. Jamila och Amina Ouahid är världskända inom döv-communityt för sitt speciella och starka uttryck. I vår står de på scen i föreställningen Power i regi av Mindy Drapsa. Urpremiär 16 mars.

Radioprofilen Nanna Olasdotter Hallberg debuterar som dramatiker med Karl Marx-influerad dystopi för tonåringar6.3.2023 05:30:00 CET | Pressmeddelande

Sci-Fin Famnen är ett framtidsscenario där de flesta människor inte lever IRL. I den digitala världen finns varken smärta, död eller värdsliga drifter men kvar på jorden finns en vloggare som insisterar på att paradiset finns på vår fysiska planet. Famnen är en nyskriven monolog av Nanna Olasdotter Hallberg i regi av skådespelaren och regissören Lola Zackow.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum