Svenska BasketbollförbundetSvenska Basketbollförbundet

Natisha Hiedeman - Årets Guard i SBL Dam

Dela

Fram till påsk presenterar vi årets utmärkelser i SBL Dam. Idag har turen kommit till Årets Guard, som går till Natisha Hiedeman, Luleå Basket!

Alla utmärkelser i SBL Dam röstas fram av coacher, lagkaptener och mediarepresentanter förutom priserna Årets Lyft och Årets Matcharrangör som delas ut av Svenska Basketbollförbundet. Varje utmärkelse får dock en kommentar av SBBF. 

Årets Guard: Natisha Hiedeman, Luleå Basket
Efter att hon spelat WNBA-finalerna anlände Natisha Hiedeman till Luleå och gjorde debut i SBL dam i fjärde omgången. Efter det förlorade Luleå bara en match med Hiedeman i laguppställningen, och vann 14. 

Hon startade varje match, spelade flest minuter per match (29,8) och ledde Luleå i flera statistikkategorier - poäng per match (17.0), assists per match (6.8) och effektivitet (20.5).  

Hiedemans 6.8 assists per match var även näst bästa snitt i hela SBL, och hon noterade 10 assists eller fler i fyra matcher. Tillsammans med högprocentigt skytte (51.3% på tvåpoängsskott, 37.3% på trepoängsskott) var hon den spelare som seriesegrarna Luleå kunde luta sig mot när de behövde skapa offensivt. Två gånger under säsongen satte hon 7 trepoängare i en match, bäst i SBL. 

Natisha Hiedeman tilldelades även utmärkelsen Årets Artist i måndags, med 72% av rösterna.

Svenska Basketbollförbundets kommentar:
"På grund av finalspel i WNBA fick det vänta till fjärde omgången innan hennes SBL-debut, och trots höga förväntningar har hon inte lämnat någon besviken. Med en briljant kombination av spelförståelse och lekfullhet har hon en spelstil som både underhåller och vinner matcher samtidigt som prestationerna håller en enastående hög och jämn nivå. En spelare som imponerat både på dem som tycker de sett allt och dem som inte sett basket tidigare. Hennes högstanivå går genom taket och mycket tyder på att hon kommer tillhöra den högsta världsnivån som hon redan hunnit tillhöra i flera år framöver. Årets Guard heter Natisha Hiedeman!"

Röstresultat Topp 3 - Årets Guard (procent av rösterna):

52% - Natisha Hiedeman, Luleå Basket
28% - Cassandra Jayne Nofuente, Högsbo Basket
16% - Teniya Page, Norrköping Dolphins

Regler för omröstningen

1. Ingen får rösta på någon ur sin egen organisation (om man är coach eller lagkapten). Då stryks rösten.

2. Obligatorisk röstning för coach och lagkapten. Om coach eller lagkapten inte röstar alls kan ingen ur deras klubb vinna något pris.

3. Endast coacher och spelare som deltagit i 11 eller fler matcher (60%) under grundserien kan vinna ett pris.

Alla utdelade utmärkelser i SBL Dam 2019-2020
Årets Försvarare: Cassandra Jayne Nofuente, Högsbo Basket >>>
Årets Stjärnskott: Matilda Ekh, Luleå Basket >>>
Årets Domare: Daniel Tiberg >>>          
Årets Lyft: Högsbo Basket >>>     
Årets Matcharrangör: Luleå Basket >>>     
Årets Coach: Jonas Fredrikson, Högsbo Basket >>>       
Årets Artist: Natisha Hiedeman, Luleå Basket >>>     

Nyckelord

Bilder

Länkar

Om

Svenska Basketbollförbundet
Svenska Basketbollförbundet
Besöksadress Skansbrogatan 7
Stockholm

http://www.basket.se

Svenska Basketbollförbundet, som bildades 1952, har i uppgift att leda utvecklingen av basket i Sverige. Prioriterade områden är tävling, utveckling/utbildning och landslagsverksamheten. Vi vill vara Sveriges mest tillgängliga nationalsport.

Följ Svenska Basketbollförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Basketbollförbundet

Svensk Basket växer – ökning med 13%5.6.2020 14:51:21 CESTPressmeddelande

Antalet registrerade basketspelare i Sverige växte med 13% det senaste året. Siffran bekräftar den ökande popularitetstrend som basketen sett i olika undersökningar, tittarsiffror och publiktillströmning på landskamperna. – Att vi blir fler basketspelare är det viktigaste strategiska målet vi har så dessa siffror är oerhört glädjande, säger generalsekreterare Johan Stark. Idag finns 35 198 licensierade eller registrerade basketspelare i Sverige.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum