Naturvetarna

Naturvetarna plockar politisk expert från (S)

Dela

Fackförbundet Naturvetarna fortsätter sin satsning på samhällspolitisk påverkan. I februari börjar Lydia Wefer med lång erfarenhet av politiskt utredningsarbete. Det senaste halvåret har förbundet byggt upp en nästintill helt ny påverkansorganisation.

Lydia Wefer kommer närmast från en tjänst som politisk sekreterare för Socialdemokraterna i Region Stockholm. Tidigare har hon bland annat varit politisk sekreterare i Sigtuna och Nacka, samt utredare på Kommunal 

Under det senaste året har Naturvetarna lagt om kursen för påverkansområdet, och anställt flera nya kompetenser för att stärka upp inom mediebearbetning och opinionsbildning. Nu tar man även in Lydia Wefer för att addera ännu en tung kompetens på utredarsidan.  

– Vi välkomnar Lydia och ser fram emot att hon kommer fortsätta utveckla påverkansarbetet hos Naturvetarna framöver, säger Petra Malm, samhällspolitisk chef på Naturvetarna.  

– Jag ser fram emot att bland annat bidra till att fler väljer att utbilda sig till naturvetare och att våra medlemmar får bra villkor och kan utvecklas i sina yrkesroller. Naturvetare spelar en viktig roll när det gäller att möta framtidens utmaningar, både på hållbarhetsområdet och inom hälso- och sjukvården, säger Lydia Wefer. 

Under 2020/21 har Naturvetarna ökat sin satsning på att stärka varumärket, öka synligheten för förbundet och dess medlemmars viktiga frågor samt utvecklat den digitala kompetensen. Ett led i detta arbete är att stärka upp på påverkansområdet. 

Kontakter

Bilder

Om

Naturvetarna är fackförbundet för akademiker inom naturvetenskap. Vi coachar, företräder och stöttar naturvetare på hela arbetsmarknaden, från studietiden och genom hela arbetslivet.

Vi har drygt 34 000 medlemmar inom life science, jord, skog och miljö, de fysiska vetenskaperna, matematik och data. Som expert på naturvetares kompetens och arbetsmarknad erbjuder vi specialiserad service och rådgivning kring karriär, lön och arbetsvillkor. Tillsammans med andra fackliga organisationer förhandlar vi kollektivavtal som reglerar villkoren på svensk arbetsmarknad.

Naturvetarna är ett partipolitiskt obundet fackförbund inom Saco, Sveriges akademikers centralorganisation, vars förbund organiserar medlemmar efter utbildningsområde.

Följ Naturvetarna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Naturvetarna

De tjänar mest inom Life Sciencesektorn1.3.2022 10:10:29 CET | Pressmeddelande

Lönerna för naturvetare inom Life Science höjdes med 5,5% inom privat sektor under 2021, jämfört med cirka 2,8% på arbetsmarknaden som helhet. Medellönerna inom privat sektor ligger ibland 25% högre än inom offentlig sektor. Framtidsutsikterna för sektorn är goda, med stor efterfrågan på yrkesgrupper som biomedicinska analytiker, data scientists och dietister. Det visar en ny rapport från fackförbundet Naturvetarna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum