Stockholms Auktionsverk

New Contemporary Design - unik utställning och auktion

Dela

I samarbete med Beckmans Designhögskola, Svensk Form, Ung Svensk Form och Stockholmsmässan har vi på Stockholms Auktionsverk nöjet att presentera en unik utställning och auktion av ny samtida design och konsthantverk.

De unika föremålen kommer ifrån några av Sveriges främsta unga formgivare examinerade vid Konstfack, Beckmans Designhögskola, HDK-Valand, Malmstens och Textilhögskolan åren 2015–2020.

Plattform för nyligen etablerade designers

I och med utställningen och auktionen skapar Stockholms Auktionsverk tillsammans med samarbetspartnerna en plattform för att presentera och sälja verk av designers examinerade under senare år.

-Att kunna skapa en plattform för att visa och sälja verk av de främsta nyetablerade designerna för vår stora konst- och designintresserade kundkrets har varit extra viktigt just detta år, säger Beata af Donner på Stockholm Auktionsverk.

-Vi vill ge möjligheter för nyetablerade formgivare att nå en större målgrupp och skapa intresse för vad ny design handlar om idag. De frågeställningar, metoder, material och uttryck som unga designer utgår ifrån och använder, säger Annika Berner, ansvarig för alumniverksamheten på Beckmans Designhögskola.

Välkommen att besöka visningen på Nybrogatan 32, Stocholm mellan den 20-25 augusti. Du kan också se samtliga föremål på online.auktionsverket.se. Auktionen startar den 19 augusti och avslutas den 26 augusi. 

Visning Nybrogatan 32 i Stockholm.
20-25 augusti
Öppet kl 10–18 (stängt söndag).

Bilder

Om

Stockholms AuktionsverkFölj Stockholms Auktionsverk

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms Auktionsverk

INVITATION: NEW CONTEMPORARY DESIGN  EXHIBITION AUCTION14.8.2020 12:58:04 CESTPressinbjudan

Stockholms Auktionsverk i samarbete med Beckmans Designhögskola, Svensk Form, Ung Svensk Form och Stockholmsmässan har nöjet att inbjuda till pressfrukost och presentation av unik utställning och auktion av ny samtida design och konsthantverk av några av Sveriges främsta unga formgivare examinerade vid Konstfack, Beckman Designhögskola, Malmstens Linköpings Universitet, Textilhögskolan och HDK-Valand åren 2015–2020. Onsdag 19 augusti kl 10 eller 11 på Nybrogatan 32, Stockholm Vi bjuder på lätt frukost osa@auktionsverket.se Inbjudan är personlig, ange vilken tid du vill komma. Välkommen! Utställning är öppen torsdag 20 aug –tisdag 25 aug kl 10–18 (stängt söndag) Auktion online onsdag 26 augusti, budgivning den 19–26 aug www.auktionsverket.se

Stockholm Auktionsverk Fashion! fyller 10 år — firar med största modeauktionen någonsin7.10.2019 16:10:00 CESTPressmeddelande

Jubileum i det hållbara modets och glamourens tecken för Sveriges ledande modeauktion. I höst är det tio år sedan den första modeauktionen hölls vid Stockholms Auktionsverk i september 2009. På den tiden var mode en nyhet i auktionsvärlden. Sedan dess har Fashion! växt säsong för säsong till en stor auktion som hålls höst och vår — en begivenhet bland Stockholms och hela Sveriges modeintresserade. Tioårsjubileet firar vi passande nog med den största modeauktionen någonsin i Sverige som hålls online 14-15 oktober.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum