Socialdemokraterna

Nils Vikmång utsedd till biträdande partisekreterare för Socialdemokraterna

Dela

Partistyrelsen har utsett Nils Vikmång till biträdande partisekreterare med ett särskilt ansvar att bistå partisekreteraren i den långsiktiga organisatoriska utvecklingen. Den nya rollen är del av en satsning för att ytterligare stärka partiorganisationen.

Foto; Socialdemokraterna
Foto; Socialdemokraterna

Nils Vikmång har en bakgrund som ombudsman inom partiet och har de senaste sju åren arbetat som statssekreterare för den socialdemokratiskt ledda regeringen, varav de senaste fyra åren åt statsministern på statsrådsberedningen.

- Nils Vikmång är en av socialdemokratins mest erfarna och mångsidiga strateger. Han kommer att göra stora insatser i sin nya roll som biträdande partisekreterare, säger partiordförande Magdalena Andersson.

- Vi har en ny offensiv politisk agenda, och nu gör vi också en långsiktigt satsning på att rusta vår rörelse ännu starkare, där Nils Vikmång kommer att ha en nyckelroll, säger partisekreterare Tobias Baudin. 

- Jag tror att mina erfarenheter från såväl ombudsmannatiden som rollen i Regeringskansliet kan komma till användning i arbetet med att stärka partiet såväl organisatoriskt som politiskt. Jag ser fram emot att, tillsammans med medlemmar och förtroendevalda, vara med och utveckla Socialdemokraterna som det dominerande partiet i svensk politik, säger Nils Vikmång. 

Nils Vikmång tillträder i januari 2022. 

 

Presskontakt

08-7002683, press@socialdemokraterna.se

Bilder

Foto; Socialdemokraterna
Foto; Socialdemokraterna
Ladda ned bild

Om

Socialdemokraterna
Socialdemokraterna
Sveavägen 68
105 60 Stockholm

08-700 26 83http://www.socialdemokraterna.se

Vi vänder på varje sten för att bryta segregationen och tränga tillbaka våldet. Vi tar tillbaka den demokratiska kontrollen över välfärden och vi skapar framtidens jobb med bra villkor i hela landet. Vi gör det som krävs, för Sverige kan bättre.

Följ Socialdemokraterna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Socialdemokraterna

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum