Järfälla Kommun

Niornas skolresultat i Järfälla stiger mer än i övriga landet

Dela

Skolverket presenterade idag resultaten för skolorna i landet och niondeklassarna i Järfälla kommun sticker ut. Både meritvärde och andel behöriga till gymnasiet ökar, och det mer än både länet och riket. – Mycket glädjande att våra satsningar ger resultat och att den positiva trenden för Järfällas skolor fortsätter, säger Eva Ullberg (S), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

Järfällas elever i årskurs 9 har förbättrat sina resultat, både när det gäller meritvärde och andel behöriga till gymnasiet, för tredje året i rad. Det visar Skolverkets rapport som presenterades idag, och som bygger på statistik från Statistiska centralbyrån.

Andel behöriga

Meritvärdet, som bygger på summan av de 17 bästa ämnesbetygen, har ökat med åtta meritpoäng, från 229,9 till 237,7. Samtidigt har andelen elever som uppnår gymnasiebehörighet ökat med 2 procentenheter, från 83,6 procent till 85,6 procent. 

Två som utmärker sig

Både Järfällas friskolor och kommunala skolor har förbättrat sina resultat men det är de kommunala skolorna som står för den största ökningen där den tydligaste förbättringen har ägt rum på Källtorp och Tallbohov.
– Vi har otroligt duktiga och engagerade lärare i våra förskolor och skolor och vi jobbar aktivt för att locka fler till landets snabbast växande kommun. Vårt mål är att leverera utbildning av högsta kvalitet där varje barn och elev känner trygghet och får stöd och utmaningar efter sina förutsättningar och behov. Det här är naturligtvis ett kvitto på att vi arbetar på rätt sätt, även om vi inte är i mål förrän alla elever når kunskapskraven i alla ämnen, säger Minna Avrin, barn- och ungdomsdirektör i Järfälla.

En trend som håller i sig

– Det är glädjande att den positiva trenden fortsätter för Järfällas skolor. Vi har fört en målmedveten politik som prioriterat satsningar på skolan och riktat resurserna dit behoven är som störst. Nu fortsätter arbetet för att se till att alla elever kan nå sin fulla potential, säger Eva Ullberg (S), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

För mer information, vänligen kontakta

Minna Avrin
Barn- och ungdomsdirektör
Ansvarig för förskola, förskoleklass och grundskola.
08-580 290 65
minna.avrin@jarfalla.se

William Sundelin
politisk sekreterare (S)
Telefon: 08-580 28 556
william.sundelin@jarfalla.se

Nyckelord

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Hela Järfälla växer, och det byggs nya attraktiva bostäder för 30-40 000 människor. Samtidigt planerar vi för tusentals nya jobb, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum