Svenska Basketbollförbundet

NOCCO ny partner till Svenska Basketbollförbundet

Dela
Svensk Basket växer och intresset för landslagen, ligorna, ungdoms- och spontanbasket ökar. Nu inleder Svenska Basketbollförbundet och NOCCO ett långsiktigt partnerskap som täcker herr- och damlandslagen samt förbundets streetbasket-tour. – Vi är glada att NOCCO vill vara med på vår resa framåt. Vi vinner hela tiden ny mark och vi märker att vår sport gör skillnad på alla nivåer, säger Fredrik Joulamo, generalsekreterare på Svenska Basketbollförbundet.

Basket är idag den tredje mest populära idrotten bland unga vuxna (upp till 29 år). Dessutom är det den mest jämställda lagsporten i Sverige.

– Basket som sport är driven, modig och uppmuntrar till gemenskap och inkludering. Det gör den till en perfekt sport för oss att stötta framöver, säger Bella Jordansson Marketing Activation Manager på NOCCO.

Partnerskapet mellan Svenska Basketbollförbundet och NOCCO sträcker sig över tre år och trädde i kraft den 1 januari 2023.

– Att få uppbackning av just NOCCO som delar våra värderingar, är ett modernt varumärke på stark frammarsch och dessutom diggar basketens livsstil känns verkligen bra, säger Mats Elsnitz tf kommersiell chef på Svenska Basketbollförbundet.

Funktionsdrycken NOCCO, som innehåller bland annat koffein som bidrar till att förbättra fokus och uthållighet, har sedan flera år på olika sätt stöttat basketspelare både i Sverige och internationellt.

– Därför är det jättekul att vi nu utvecklar vår satsning och kan stötta förbundet och både herr- och damlandslagen. Det gör att vi kan inspirera fler till att ta del av allt det som sporten har att erbjuda, säger Jordansson.

Det är en välkommen satsning enligt NOCCO-ambassadören och landslagsspelaren Ludvig Håkanson.

– Det är fantastiskt att se att NOCCO även satsar brett på basket framöver. För mig personligen är det viktigt att de som spelar basket för gemenskapen och för att det är roligt också inkluderas, säger Håkanson och fortsätter. NOCCO kan förhoppningsvis bidra till att Svensk Basket tar sig till nya höjder, både på och utanför planen.

Samarbetet med NOCCO kommer synas redan vid damernas och herrarnas landskamper nu i februari.

– Att vi och NOCCO valt varandra genom ett av de största samarbeten Svenska Basketbollförbundet har ingått, är en fingervisning om positionen vår rörelse nu börjat ta kommersiellt. Tillsammans med NOCCO kommer vi att kunna fortsätta ta mark, främst inom ramarna för seniorlandslag och vår växande 3x3-tour, men också som hel rörelse, avslutar Fredrik Joulamo.

Nästa chans att se landslagsbasket på hemmaplan i Sverige är den 12:e februari, när damlandslaget förväntas krossa det tidigare publikrekordet vid den avgörande EM-kvalmatchen mot Lettland i Avicii Arena. För herrlandslaget väntar Estland i sista matchen i VM-kvalet den 27 februari i Baltiska hallen i Malmö. NOCCO kommer att finnas på plats under båda landskamperna med aktiviteter och dryck.


Om NOCCO:

NOCCO är en funktionsdryck, framtagen med aktiva och tränande vuxna i åtanke. Den innehåller koffein som kan bidra till ökad koncentration och uthållighet, aminosyror som kan bidra till minskad muskelnedbrytning vid träning, samt har berikats med fem vitaminer. NOCCO lanserade sin första produkt i december 2014 och finns idag på cirka 40 marknader.

För frågor eller intervjuförfrågningar kontakta:                 

Kommunikationschef, Vitamin Well (NOCCO): Joel Ibson, joel.ibson@vitaminwell.se, 076-6264400

Kontakter

Bilder

Om

Svenska Basketbollförbundet
Svenska Basketbollförbundet
Besöksadress Trålgränd 2
Stockholm

http://basket.se

En gränslös gemenskap där en livslång passion skapar vinnare för livet.
Så lyder vår vision och vi ska ta oss dit på sättet vi är. Vi ska se hela människan, våga ta ställning och se olikheter som nycklar till framgång. I Svensk Basket är vi numera 52 000 spelare (7-25 år) och över 7000 ledare. Totalt uppger 154 000 personer i olika åldrar att de regelbundet spelar basket. Vi är numera den tredje mest populära sporten i Sverige bland ungdomar och unga vuxna. 

Följ Svenska Basketbollförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Basketbollförbundet

Svensk Basket röstade idag ja till ökad demokrati!22.4.2023 14:23:23 CEST | Pressmeddelande

Vem eller vilka ska ha möjlighet att påverka och besluta inom Svensk Basket? Den frågan avgjordes idag vid Svenska Basketbollförbundets extra Förbundsmöte. Med bred majoritet röstade Förbundsmötet ja till Förbundsstyrelsens förslag om att ändra rösträtten. Detta för att öka demokratin och ge samtliga basketföreningar rösträtt och därmed få möjlighet att påverka beslut som rör Svensk Basket.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum