Almega

Nödvändigt med återaktiverade stöd

Dela

Skatteanståndet, omställningsstödet och omsättningsstödet återinförs. Det meddelade regeringen vid en pressträff i dag. ”Nödvändigt”, säger Andreas Åström, näringspolitisk chef på Almega.

Andreas Åström, näringspolitisk chef på Almega
Andreas Åström, näringspolitisk chef på Almega

– Regeringens besked är givetvis välkommet och nödvändigt. Dock kunde det framgått tydligare att stöden ska gälla så länge smittspridning pågår och rekommendationer gäller. Företag behöver långsiktighet och då räcker inte en månad i taget, det skapar bara onödig oro, säger Andreas Åström.


De stöd som nu återinförs är omställningsstödet, som innebär att företag som tappat mer än 30 procent av sina intäkter kan få ersättning för vissa fasta kostnader, omsättningsstödet till enskilda företagare och handelsbolag samt ytterligare anstånd för skatteinbetalningar.

– De skatteinbetalningar som skjutits upp under pandemin innebär en extrem ekonomisk belastning för redan hårt pressade företag. Här måste det till en återbetalningsplan som sträcker sig över minst tre år. Dessutom fortsätter de långa handläggningstiderna på Tillväxtverket att skapa fortsatta problem för företagen. Regeringen måste hantera detta, säger Andreas Åström.

Almega lämnade tidigare i veckan en hemställan till regeringen med anledning av den förvärrade situationen för företagen. 

Bilder

Andreas Åström, näringspolitisk chef på Almega
Andreas Åström, näringspolitisk chef på Almega
Ladda ned bild

Om

Almega
Almega
Sturegatan 11
102 04 Stockholm

+4687626900https://www.almega.se

För kontakt:
Almegas pressjour på telefon 08-762 70 40

Om Almega:
Almega - Sveriges största arbetsgivar- och branschorganisation för tjänsteföretag, är en förbundsgrupp som har ca 11 000 medlemsföretag med sammanlagt över 550 000 anställda. Medlemsföretagen representerar ett 60-tal branscher inom den svenska tjänstenäringen. Almega är den största förbundsgruppen inom Svenskt Näringsliv och förhandlar allra flest kollektivavtal i Sverige. Mer information finns på www.almega.se (http://www.almega.se)

Följ Almega

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Almega

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum