Täby kommun

Nominera till Täbys priser

Dela
Nu är det hög tid att nominera till idrotts- och kulturpriser eller söka kulturstipendium i Täby kommun. Varje år delar Täby ut priser och stipendium för att stimulera och uppmärksamma insatser inom idrotten och kulturen i Täby. Fram till den 28 februari kan den som vill nominera till kulturpriset, idrottspriset och ungdomsledarpriset. Ansökan till kulturstipendier är också öppen.

Kulturpriset ett sätt att uppmärksamma kulturella insatser

Täby kommun delar ut kulturpriset till personer som har gjort uppmärksammade och allmänt erkända insatser för Täbyborna. Förra årets prisades Åsa Bengtsson för sitt engagemang för körsångselever i Täby församlings körskola.

Sök stipendium inom det kulturella området

Täby kommun delar även ut kulturstipendium för att uppmuntra till satsningar inom det kulturella området. Det kan vara inom litteratur, konst, film, foto, teater, dans, musik, sång eller annan kulturell verksamhet.

Priser för att lyfta insatser inom idrotten

I Täby är föreningslivet stort med många aktiva barn och ungdomar inom flera olika idrotter. Genom ungdomsledarpriset vill Täby kommun lyfta fram ungdomsledare som har stor betydelse för unga inom idrotten. Idrottspriset går till personer som utfört ambitiösa och framgångsrika idrottsprestationer. Prestationer som i sin tur inspirerar andra barn och ungdomar i Täby.

Beslut om vilka som tilldelas pris och stipendium fattas på kultur– och fritidsnämndens sammanträde den 25 april.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Täby kommun
Täby kommun
Esplanaden 3
183 80 Täby

08-555 590 00http://www.taby.se

Täby är en av Sveriges mest välskötta kommuner med stor valfrihet, välfärdstjänster av hög kvalitet, attraktivt näringslivsklimat och stabil ekonomi. Skolorna i kommunen uppvisar toppresultat, förskolorna erbjuder en trygg och stimulerande miljö och vid kommunens äldreboenden är nöjdheten stor. Läget är attraktivt med närhet till både Stockholm och Arlanda, samtidigt som tillgången till skog, hav och strövområden ger möjlighet till naturupplevelser och rekreation.

Följ Täby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Täby kommun

Starkt ekonomiskt resultat för Täby22.3.2023 07:25:00 CET | Pressmeddelande

Den 27 mars väntas kommunstyrelsen fatta beslut om årsredovisningen för år 2022. Täbys resultat efter justering för poster av engångskaraktär är 325 miljoner kronor. Uppföljningen visar fortsatt god ekonomisk hushållning och att alla verksamheter bidrar till att nå uppsatta inriktningsmål. 2022 års överskott går till att finansiera Täby kommuns investeringar, som till exempel Täby simhall och skolrenoveringar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum