Norrköpings kommun

Norrköping Light Festival lyser upp vintermörkret

Dela

Årets Norrköping Light Festival genomförs med 45 ljusinstallationer och invigs fredagen den 27 november. Temat är Tillsammans och i år finns många nya inspel i festivalen.

Foto: Peter Holgersson
Foto: Peter Holgersson

Promenadslingan i år är densamma som tidigare år, men det som skiljer sig är att det finns flera installationer utanför promenadslingan för att lysa upp fler delar av Norrköping. Det går bland annat att hitta ljusinstallationer vid Spiralenhusen i Norrköping City, Hörsalen, Stadstornet, St: Olai kyrka, E-on skorstenen och Portalen i Hageby. 


Från och med i år kommer också all information om Norrköping Light Festival och var installationerna är placerade, att finnas samlad på visit.norrkoping.se. På grund av de skärpta råden med anledning av pandemin sker de guidade turerna digitalt genom appen Norrköping GO där besökarna kan följa slingan och lyssna på när guiderna berättar om de olika installationerna och konstnärerna.
– I år behöver vi mer än någonsin satsa på digitala och tillgängliga lösningar för att uppleva kultur. Därför har vi lagt extra krut på att göra kartan digital och interaktiv, samt skapa digitala guidningar som är tillgängliga att lyssna på när det passar en själv att gå en promenad. Vi behöver ljuset mer än någonsin! Att vi skapar Norrköping Light Festival tillsammans med norrköpingsborna känns fint och visar på stolthet för staden för liten och stor, säger Maria Olofsson, projektledare för Norrköping Light Festival.


Populära Alla barnens ljusslinga återvänder med favoriter från i fjol blandat med nya installationer och konstverk. Barn i Norrköping har bjudits in till att ta plats i sin stad genom att skapa självporträtt i olika material. Porträtten finns att betrakta längs promenadslingan.
– Att barnen får finnas med och vara delaktiga i stadsrummet känns jättekul. Det är andra året barnen medverkar under ljusfestivalen och engagemanget är mycket stort, säger Maria Olofsson.


I samband med att Norrköping Light festival invigs har också kommunen tillsammans med fastighetsägare i Norrköping bjudit in kommuninvånare, butiksägare, företagare, caféer, restauranger och hotell att tillsammans tända sin egen vinterbelysning klockan 16.00 den 27 november. Det kommer skapa en häftig effekt när Norrköping lyses upp samtidigt och är en manifestation för ljus och hopp. Norrköping Light festival pågår mellan den 27 november och 31 januari.


Kontakt:
Maria Olofsson
Titel: projektledare kultur, event och fritid, Norrköpings kommun
Telefon: 0730-20 10 89

______________________________________________-
Avsändare: Fanny Miles, presskommunikatör
Telefon: 072-584 55 69

Bilder

Foto: Peter Holgersson
Foto: Peter Holgersson
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

I Norrköping har kulturen en given plats. Norrköpings kommun har till uppgift att i tät samverkan med näringslivet utveckla besöksnäringen i Norrköping och medverka i utvecklingen av staden som idrotts- och kulturstad. Det görs bland annat genom plattformen Let´s create Norrköping som bjuder in till att vara med och skapa Norrköping och dess framtid. Norrköpings kommun som evenemangstad innehåller återkommande events som den tre dagar långa under sensommaren, Trädgårdslust som bjuder in till uteliv under vår och höst, Kulturnatten då hela staden sjuder av lokala evenemang en helg i september, julmarknaden i Värmekyrkan och nyårspromenaden som går genom Norrköpings vackra industrilandskap. Sommaren 2016 hölls SM-veckan i Norrköping och sommaren 2019 hölls den stora orienteringstävlingen O-ringen i Norrköping med 21 000 deltagare. Besöksnäringen i Norrköping finns både till för boende inom Norrköpings kommun och för besökare. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Norrköpings äldreboenden är klara med vaccinationerna22.2.2021 08:00:00 CETPressmeddelande

Vaccineringen av de boende inom särskilt boende för äldre i Norrköping är klar sedan någon vecka tillbaka. Alla boende har erbjudits vaccin, de som haft möjlighet och tackat ja till vaccination har nu fått både första och andra dosen. – Det känns jättebra och är en milstolpe att vara i hamn med vaccinering för våra boende på särskilt boende som tackat ja till vaccination, säger Anneli Granath, områdeschef, särskilt boende, vård- och omsorgskontoret.

Pingstkyrkan, kultur, allmännyttan och vardagshjältar pryder kaktusparken i år19.2.2021 15:30:41 CETPressmeddelande

Pingstkyrkan får i år pryda kaktusplanteringen i Carl Johan park. I Hörsalsparken kommer kaktusplanteringen prydas av Kvartersteatern för sitt engagemang att berika kulturlivet i Norrköping, samt Hyresbostäder för sitt arbete att säkerställa en trygg boendemiljö för norrköpingsborna. – Vi vill hylla pingstkyrkan för sina 100 år och för sitt arbete och betydelse för Norrköping, säger Karin Jonsson (C), jurymedlem i jurygruppen för kaktusplanteringen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum