Norrköpings kommun

Norrköpings skolmuseum flyttar till Lilla Hemgården

Dela

Nu har Norrköpings skolmuseum fått nya lokaler. Idag, torsdag den 17 juni, fattade kultur- och fritidsnämnden beslut om att låta Norrköpings skolmuseums stödförening fortsätta sin verksamhet på Lilla Hemgården.

Norrköpings skolmuseum har sedan 1993 legat i Oskarsskolan. Norrköpings skolmuseums stödförening fick efter beslut i kultur- och fritidsnämnden den 16 december 2020 avsluta sitt uppdrag att förevisa och förvalta den kommunala skolsamlingen i Oskarsskolan. Anledningen är att kommunen har ett behov av fler skollokaler. Norrevo har fått uppdraget att iordningsställa Oskarskolan för framtida skolverksamhet. I samband med att föreningens uppdrag avslutades återgick samlingen till att ligga under Norrköpings stadsmuseums ansvar. Efter beslutet har kultur- och fritidskontoret under våren fortsatt arbetet för att hitta en framtida lokal för skolmuseet och driftsform.

– Vi har haft en konstruktiv och bra dialog med stödföreningen för att hitta en ny lokal till skolmuseet, säger Åsa-Karin Svensson, enhetschef kultur, event och fritid.

Kultur- och fritidsnämnden beslutade idag, torsdag den 17 juni, att godkänna Lilla Hemgården som lokalförslag för skolmuseet, och att ge Norrköpings skolmuseums stödförening möjlighet till nytt uppdragsbidrag när de återupptagit sin verksamhet i nya lokaler. Norrköpings skolmuseums stödförening har bekräftat sitt intresse av att fortsätta driva skolmuseet i Lilla Hemgården.

– Vi är mycket glada för att vi hittat en lösning för skolmuseets fortsatta verksamhet. Det är ett uppskattat museum och Lilla Hemgården blir en bra och publikvänlig miljö för museet, säger Olle Johansson (S), ordförande för kultur- och fritidsnämnden.

Kontakt:

Åsa-Karin Svensson
Titel: enhetschef kultur, event och fritid
Telefon: 011- 15 29 26

Olle Johansson (S)
Titel: ordförande i kultur- och fritidsnämnden.
Telefon: 073-020 17 20


___________________________________________________________________

Avsändare: Helena Jalkner, presskommunikatör
Telefon: 072-597 09 00

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering och medieteknik samt besöksnäring. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum