Upplands Väsby kommun

Nu är vi 45 000 invånare!

Dela

Nu har det hänt; Upplands Väsby kommun har passerat 45 000 invånare. Aldrig förr har Upplands Väsby varit så här stort. På tisdagen uppvaktades en av kommunens yngsta invånare.

Rocky är inte vilken kille som helst. Han har nämligen utsetts till invånare 45 000. Den magiska gränsen i befolkningsstatistiken nåddes någonstans i månadsskiftet juni/juli. Med vetskap om detta valde Upplands Väsby kommun att bland nyfödda under juni och juli lotta fram invånare nr 45 000.

På tisdagen uppvaktades julibarnet Rocky Sandberg och hans föräldrar, Alexander och Maria, hemma på Dansbanevägen av kommunstyrelsens ordförande Mathias Bohman (S).

Befolkningen har ökat med i genomsnitt 930 personer per år sedan 2015. Det föds cirka 500 barn per år i Upplands Väsby och den senaste befolkningsprognosen visar på en fortsatt stark tillväxt. Redan om sex år kan vi vara 50 000 invånare och kommunens vision är att vi ska vara 63 000 invånare år 2040.

- Allt fler upptäcker Väsby, därför är det lika självklart som viktigt att bygga så att fler kan förverkliga sina bostadsdrömmar, säger kommunstyrelsens ordförande Mathias Bohman (S).

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Upplands Väsby kommun
Upplands Väsby kommun
Dragonvägen 87
194 80 Upplands väsby

08-590 970 00http://www.upplandsvasby.se/

Upplands Väsby kommun har idag över 45 000 invånare. Kommunen, som har ett strategiskt läge vid E4:an mellan Stockholm och Uppsala, med 7 minuter till Arlanda, genomgår sedan några år tillbaka en omfattande utveckling med kraftfulla satsningar på nya bostäder, kommunalt finansierad service och på att skapa goda förutsättningar för näringslivet.

Följ Upplands Väsby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Upplands Väsby kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum