Uppsala Vatten och Avfall AB

Nu får flyttkartonger ett längre liv

Dela

Från och med december börjar Uppsala Vatten att samla in flyttkartonger för återanvändning på återvinningscentralerna.

Tidigare har insamlade flyttkartonger sorterats som wellpapp och materialåtervunnits. Nu kommer hela flyttkartongerna istället att samlas in och återanvändas.

­ ­– Varje dag är det 3 600 personer som flyttar i Sverige, och Uppsala är en av de kommuner i Sverige som växer snabbast, så det är många flyttkartonger i omlopp här. Därför känns det bra att bidra till att de återanvänds istället för att ta av jordens resurser för att producera nya hela tiden , säger Tobias Linnesköld, sektionschef för återvinningscentralerna på Uppsala Vatten.

Arbetet med återanvändningen av flyttkartonger är ett samarbete med företaget Rebox. Uppsala Vatten kommer att sälja de insamlade flyttkartongerna till Rebox för samma pris som vi tidigare fått när vi skickar flyttkartongerna som wellpapp till återvinning. Rebox erbjuder återanvända flyttkartonger till företag och privatpersoner, på så sätt maximerar vi flyttkartongernas livslängd.

För var 50:e flyttkartong som samlas in på återvinningscentralerna i Uppsala planterar Rebox ett träd i Vi-skogen.

Kontakter

Om

Uppsala Vatten och Avfall AB
Uppsala Vatten och Avfall AB
Box 1444
751 44 Uppsala

https://www.uppsalavatten.se/

Rent vatten, smarta kretslopp - för hållbart liv i ett växande Uppsala

Uppsala Vatten ger dig rent vatten och smarta kretslopp i ett växande Uppsala.

Vårt mål är att aktivt bidra till ett hållbart samhälle. Det gör vi genom att ständigt utveckla nya resurssmarta lösningar och uppmuntra till återvinning och återbruk. Vi ger Uppsala dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om regnvatten. Vi skapar kretsloppstjänster där vi gör biogas av matavfall, minskar vattenförbrukningen och återanvänder material på bästa sätt.

Vi är en del av Uppsala kommun och en av de ledande aktörerna i branschen.

Följ Uppsala Vatten och Avfall AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala Vatten och Avfall AB

Vattenförbrukningen i Uppsala fortsätter att minska17.4.2020 09:06:23 CESTPressmeddelande

– Vi tror att det fortfarande är främst smartare hushållsmaskiner för disk och tvätt samt snålspolande kranar som står för de här besparingarna. Sedan har vi blivit mer medvetna om att vatten är en naturresurs och att vi av miljöskäl är mer rädda om vårt vatten, säger Bertil Lustig, dricksvattenchef på Uppsala Vatten. Vattenförbrukningen per person i Uppsala har gradvis gått ner de senaste 10 åren. Den har minskat från 165 liter per Uppsalabo och dag 2008 till 135 liter per Uppsalabo och dag 2019. Det innebär att trots att Uppsala under samma tid har ökat med 40 000 människor så ligger vattenproduktionen kvar på samma nivå som för tolv år sedan. I Sverige ligger medelsförbrukningen på 140 liter vatten per person och dygn. Hur mycket lägre kan hushållens vattenförbrukning bli? – Sverige är absolut inte bäst i klassen. I till exempel Danmark ligger vattenförbrukningen på omkring 100 liter per person och dag, så vi kan absolut bli bättre. Med hjälp av den nya konstruktionen på VA-taxan so

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum