Myndigheten för press, radio och tv

Nu går det att ansöka om stöd för distribution av tidningar vid varannandagsutdelning

Dela
För tredje gången går det att söka det så kallade varannandagsstödet. Allmänna nyhetstidningar som påverkats av neddragningen av postutdelning kan nu skicka in ansökningar för år 2023.

Under 2022 har Postnord övergått till utdelning av post varannan dag i hela landet. Det påverkar tidningsläsare i områden där Postnord har varit den enda distributören av nyhetstidningar och som då inte längre kan ta del av en daglig tidning. Regeringen införde därför under 2022 ett nytt stöd för tidningsdistribution som kan lämnas till allmänna nyhetstidningar. Syftet med stödet är att förbättra möjligheterna att nå ut med en daglig tidning till medborgare i hela landet.

Stödet kan lämnas till abonnerade allmänna nyhetstidningar som delas ut i områden där det inte finns någon alternativ distributör till Postnord.

De tidningar som beviljades stöd 2022 kan skicka in sin ansökan i samband med att de redovisar hur stödet användes 2022 och behöver inte skicka in en ny ansökan.

Ansökningsomgången är öppen från 3 april till och den 5 maj 2023. Ansökan ska lämnas via Myndigheten för press, radio och tv:s e-tjänst. Mer information om hur man ansöker, vilka handlingar som ska bifogas och viktiga datum finns på myndighetens webbplats.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Myndigheten för press, radio och tv
Myndigheten för press, radio och tv
Kabyssgatan 4D
120 30 Stockholm

08-580 070 00https://www.mprt.se/

Mediestödsnämnden är ett självständigt beslutande organ som fördelar statens stöd till dagspressen. Nämnden prövar ansökningarna om press- och mediestöd och beslutar om en tidning har rätt till stöd. 

Myndigheten för press, radio och tv lyder under regeringen och tillhör Kulturdepartementets ansvarsområden. Vi arbetar för yttrandefrihet samt stödjer möjligheterna till mångfald och tillgänglighet inom press radio och tv.

Följ Myndigheten för press, radio och tv

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Myndigheten för press, radio och tv

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum