Sveriges Museer

Nu införs en årlig museihelg: Älskade museer

Dela

Riksförbundet Sveriges Museer firar nu att landets museer öppnat upp igen med införandet av en årlig museihelg. Som inledning på höstlovet den 30-31 oktober genomförs för första gången “Älskade museer” runt om i hela Sverige.

– En samlad museibransch firar att vi har öppet igen genom en nationell museihelg. Kulturen har saknat sina besökare och ser verkligen fram emot höstlovet, som blir det första lovet på länge då museerna kan välkomna besökare utan begränsningar. Museerna kommer dock att fortsätta arbeta med att skapa trygga platser för besökarna, säger Jeanette Gustafsdotter, generalsekreterare Sveriges Museer.


På torsdagen publicerar Sveriges Museer en lista med museernas aktiviteter på sin hemsida www.sverigesmuseer.se inför museihelgen. 

---

Bifogat nedan finns en ett exceldokument (Aktiviteter Älskade museer) med listan på aktiviteter, så att du som journalist kan hitta och kontakta de museer nära dig som arrangerar aktiviteter under museihelgen och efterföljande höstlov.

Kontakter

Bilder

Dokument

Länkar

Om

Sveriges Museer
Sveriges Museer
Box 4042
102 61 Stockholm

http://www.sverigesmuseer.se

Sveriges Museer bildades 2004. Vi tar tillvara och driver den svenska museisektorns gemensamma intressen. Med cirka 230 medlemmar representerar vi stora delar av Museisverige.

Följ Sveriges Museer

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sveriges Museer

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum