Myndigheten för press, radio och tv

Nu kan du söka stöd för lokal journalistik för 2020

Dela

Ansökningsomgången för stöd för lokal journalistik 2020 är öppen mellan 10 februari och 31 mars 2020. Stöd kan sökas för journalistisk bevakning av områden med svag bevakning. Du ansöker via e-tjänsten på Myndigheten för press, radio och tv:s webbplats.

Stöd för lokal journalistik är en stödform som ingår i mediestödet och kan lämnas för journalistisk bevakning av svagt bevakade områden. Alla nyhetsmedier vars främsta uppgift är att bedriva nyhetsbevakning kan söka detta mediestöd. Stöd för lokal journalistik delades ut första gången 2019.

   - Vi märkte av ett stort intresse för stödet vid förra årets ansökningsomgång och väntar oss att ännu fler medier kommer att söka i år, säger Charlotte Ingvar-Nilsson, generaldirektör vid Myndigheten för press, radio och tv. Stödet fyller ett behov, redan efter första året har vi sett utökad bevakning i områden som tidigare betraktades som vita fläckar.

Ansökningsomgången pågår mellan den 10 februari och den 31 mars. Ansökan lämnas genom myndighetens e-tjänster på www.mprt.se. Du hittar mer infomration om stödet och hur ansökan går till här.

För mer information kontakta 

registrator@mprt.se eller 08-580 070 00.

Om

Myndigheten för press, radio och tv
Myndigheten för press, radio och tv
Kabyssgatan 4D
120 30 Stockholm

08-580 070 00https://www.mprt.se/

Myndigheten för press, radio och tv tillhör Kulturdepartementets ansvarsområden. Vi arbetar för yttrandefrihet samt stödjer möjligheterna till mångfald och tillgänglighet inom press, radio och tv.

Följ Myndigheten för press, radio och tv

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Myndigheten för press, radio och tv

Myndigheten för press, radio och tv medverkar i den nationella satsningen Demokratin 100 år16.4.2021 11:00:00 CEST | Pressmeddelande

Med anledning av att demokratin i Sverige fyller 100 år skriver Myndigheten för press, radio och tv (MPRT) nu på Deklarationen för en stark demokrati i dialog med kommittén Demokratin 100 år. Myndigheten kommer att genomföra en rad olika kunskapshöjande insatser och aktiviteter. Syftet är att stärka demokratin genom att verka utifrån de mediepolitiska målen; att stödja yttrandefrihet, mångfald, massmediernas oberoende och tillgänglighet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum