Myndigheten för press, radio och tv

Nu kan medier söka stöd för lokal journalistik och innovations- och utvecklingsstöd

Dela

Nu öppnar ansökan om mediestöden lokal journalistik och innovations- och utvecklingsstöd för 2021. Lokalt stöd ska bidra till journalistisk bevakning av områden med svag bevakning. Innovations- och utvecklingsstöd ska hjälpa nyhetsmedier med de omställningar som behövs för att möta den nya marknadens förutsättningar.

Stöd för lokal journalistik

Stöd för lokal journalistik kan ges för journalistisk bevakning av svagt bevakade områden. Alla nyhetsmedier vars främsta uppgift är att bedriva nyhetsbevakning kan söka. För första gången kan vissa medier beviljas stöd över flera år.

- Stödet fyller ett viktigt behov genom bevakning och granskning av lokaldemokratin och lokalsamhället, säger Charlotte Ingvar-Nilsson, generaldirektör vid Myndigheten för press, radio och tv. Vi har märkt av ett stort intresse under de år som stödet funnits och det är bra att vi i år också kommer kunna bevilja ett fåtal medier stöd över flera år.

Innovations- och utvecklingsstöd

Innovations- och utvecklingsstöd kan sökas för utveckling av digitala affärsmodeller, innovation och utveckling när det gäller digital publicering och spridning av nyhetsmediets innehåll. Stödet kan även sökas för insatser eller förstudier som avser utveckling av redaktionellt innehåll i digitala kanaler.

Bakgrund

Syftet med mediestödet är att stärka demokratin genom att främja tillgång till oberoende nyhetsförmedling i hela landet via en mångfald av allmänna nyhetsmedier med redaktionellt innehåll av hög kvalitet. Stöd kan sökas för bland annat tidningar, webbaserade medier, radio och tv.

Sista ansökningsdag för stöd för lokal journalistik är den 1 mars och för innovations- och utvecklingsstöd den 15 mars. Ansökan görs genom myndighetens e-tjänster. Du hittar mer information om stöden och hur du ansöker på vår webbplats.

Nyckelord

Länkar

Om

Myndigheten för press, radio och tv
Myndigheten för press, radio och tv
Kabyssgatan 4D
120 30 Stockholm

08-580 070 00https://www.mprt.se/

Myndigheten för press, radio och tv tillhör Kulturdepartementets ansvarsområden. Vi arbetar för yttrandefrihet samt stödjer möjligheterna till mångfald och tillgänglighet inom press, radio och tv.

Följ Myndigheten för press, radio och tv

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Myndigheten för press, radio och tv

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum