Myndigheten för press, radio och tv

Nu kan nyhetsmedier söka stöd för den redaktionella verksamheten

Dela

Myndigheten för press, radio och tv öppnar nu en ansökningsomgång för ett nytt redaktionsstöd till allmänna nyhetsmedier. Det finns totalt 500 miljoner kronor att fördela i år.

Regeringen har infört ett nytt stöd inom mediestödsförordningen (2008:2053) som kan ges till allmänna nyhetsmedier som har behov av ekonomiskt stöd för sin redaktionella verksamhet. Stödet kan sökas för alla typer av allmänna nyhetsmedier som dagspress, gratistidningar, webbaserade medier eller nyhetsverksamheten inom radio- och tv.

För i år har MPRT fått 500 miljoner kronor att fördela genom stödformen. Syftet med stödet är att förbättra förutsättningarna för nyhetsförmedling och kommer att kunna sökas både i år och framöver.

Ansökningsomgången kommer att vara öppen till den 15 oktober.

Nyckelord

Länkar

Om

Myndigheten för press, radio och tv
Myndigheten för press, radio och tv
Kabyssgatan 4D
120 30 Stockholm

08-580 070 00https://www.mprt.se/

Myndigheten för press, radio och tv tillhör Kulturdepartementets ansvarsområden. Vi arbetar för yttrandefrihet samt stödjer möjligheterna till mångfald och tillgänglighet inom press, radio och tv.

Följ Myndigheten för press, radio och tv

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Myndigheten för press, radio och tv

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum