Myndigheten för press, radio och tv

Nu kan nyhetstidningar söka stöd för distribution vid varannandagsutdelning av post

Dela

Nu öppnar MPRT en ansökningsomgång för ett nytt distributionsstöd till allmänna nyhetstidningar som påverkas av Postnords övergång till varannandagsutdelning av post. Det finns totalt 40 miljoner kronor att fördela för 2021.

Under året har Postnord påbörjat en övergång till utdelning av post varannan dag. Det påverkar de tidningsläsare som bor i områden där Postnord är den enda distributören av nyhetstidningar och som då inte längre kan ta del av en daglig tidning.

Regeringen har därför infört ett nytt stöd för viss tidningsdistribution som kan lämnas till allmänna nyhetstidningar som påverkas av Postnords reducerade utdelning. Syftet med stödet är att förbättra möjligheterna att nå ut med en daglig tidning till medborgare i hela landet.

För 2021 har MPRT fått 40 miljoner kronor att fördela genom stödformen. Stödet kan sökas för abonnerade allmänna nyhetstidningar som delas ut i områden där morgondistribution inte är ett alternativ.

Ansökningsomgången kommer att vara öppen till den 15 februari 2022

Nyckelord

Länkar

Om

Myndigheten för press, radio och tv
Myndigheten för press, radio och tv
Kabyssgatan 4D
120 30 Stockholm

08-580 070 00https://www.mprt.se/

Myndigheten för press, radio och tv tillhör Kulturdepartementets ansvarsområden. Vi arbetar för yttrandefrihet samt stödjer möjligheterna till mångfald och tillgänglighet inom press, radio och tv.

Följ Myndigheten för press, radio och tv

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Myndigheten för press, radio och tv

Dagspressens lönsamhet ökade under pandemins andra år19.10.2022 11:07:31 CEST | Pressmeddelande

Medieåret 2021 präglades, precis som föregående år, av coronapandemin. Under året ökade dagspressen sin lönsamhet och reklaminvesteringarna slog nytt rekord, visar rapporten Medieekonomi 2022 från Myndigheten för press, radio och tv (MPRT). Det ekonomiskt starka året kan förklaras av ökade reklamintäkter, stabila läsarintäkter och sänkta kostnader. Rapporten visar samtidigt att utvecklingen där en växande andel av reklaminvesteringarna lämnar nordiska medier - till förmån för de globala plattformarna - har förstärkts.

Nu öppnar MPRT ansökan om driftsstöd och stöd för distribution av nyhetstidningar vid varannandagsutdelning av post15.9.2022 12:30:18 CEST | Pressmeddelande

MPRT öppnar nu den årliga ansökan om driftsstöd för 2023. Driftsstödet kan lämnas för utgivning av dagstidningar. Samtidigt öppnar även ansökan om stöd för distribution av tidningar vid varannandagsutdelning av post för 2022. Nytt för i år är att det går att söka stöd för distributionskostnader upp till fem dagar i veckan.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum