Myndigheten för press, radio och tv

Nu kan tryckta nyhetstidningar ansöka om tillfälligt stöd

Dela

MPRT öppnar nu en ansökningsomgång för det stöd som ska kompensera tryckta nyhetstidningar för det bortfall av annonsintäkter som uppkommit med anledning av spridningen av sjukdomen covid-19. Det är totalt 150 miljoner kronor som ska fördelas till de sökande.

Regeringen har fattat beslut om förordning (2020:716) om statligt stöd för utgivning av tryckta allmänna nyhetstidningar med anledning av spridningen av sjukdomen covid-19. Förordningen innehåller bestämmelser om mediestöd för perioden april–juni 2020 till juridiska personer som ger ut tryckta allmänna nyhetstidningar.

Stödet uppgår till 150 miljoner kronor och lämnas som bidrag i mån av tillgängliga medel.

Ansökningsomgången kommer att vara öppen till den 10 augusti.

Nyckelord

Länkar

Om

Myndigheten för press, radio och tv
Myndigheten för press, radio och tv
Kabyssgatan 4D
120 30 Stockholm

08-580 070 00https://www.mprt.se/

Myndigheten för press, radio och tv tillhör Kulturdepartementets ansvarsområden. Vi arbetar för yttrandefrihet samt stödjer möjligheterna till mångfald och tillgänglighet inom press, radio och tv.

Följ Myndigheten för press, radio och tv

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Myndigheten för press, radio och tv

Nyhetsmedier spelar en viktig roll i det svenska samhället16.12.2022 11:42:47 CET | Pressmeddelande

Det finns ett stort intresse för att ta del av nyheter i Sverige. Trots konkurrensen från ett ökat medieutbud förblir vanan att ta del av nyheter relativt intakt. Sättet man gör det på har dock förändrats. Myndigheten för press, radio och tv:s nya rapport Svenska nyhetsvanor 2022 ger en samlad bild av våra nyhetsvanor. Den visar på en gradvis rörelse från papper och tablå till digitala nyhetsmedier.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum