Linköpings kommun

Nu lanseras vinterkartan.se

Dela

Till första advent och Tidernas jul i Gamla Linköping lanseras den för i år nya webbplatsen vinterkartan.se. Vinterkartan ska inspirera Linköpingsborna och besökare att gå ut i vintern och uppleva den fina stad som Linköping är.

Syftet med Vinterkartan är att nå ut med platser och evenemang som erbjuds i staden och att Linköpingsborna på ett samlat ställe kan ta del av utbudet. Här samlas höjdpunkter såsom Tidernas jul i Gamla Linköping, Nyårsfirandet i city och Skyltens vintermarknad. Kartan tas fram av Linköpings kommun i samarbete med Visit Linköping och Linköpings Innersta. 

Vinterkartan ska hjälpa Linköpingsborna att upptäcka saker att se och göra under perioden advent till och med januari.

Nya evenemang

I år har Linköpings kommun tagit fram nya aktiviteter som presenteras i kartan. Det är kultur- och ljuspromenaden Vintergatan som utgår från Trädgårdsföreningen och går sedan upp via Tinnerbäcken. Promenaden bygger på återbruk av tidigare Vinterljusinstallationer men även några nya installationer. Dessutom ljussätts en rad redan befintliga offentliga konstverk samt ett par kulturarvsintressanta platser.

– Vintergatan kommer även inkludera guidade visningar och en familjevänlig digital tipspromenad som gör det roligt att vara ute tillsammans och lösa kluriga frågor, säger Truels Olin, projektledare, kulturscener och ungdom i Linköpings kommun.

På Stora torget kommer det bland annat att monteras upp en skridskobana.

– Om vintern bidrar med någorlunda kyligt väder kommer det även under januari månad att anläggas ett längdskidspår för barnen på Stora torget, säger Truels Olin.

 

Kontakter

Länkar

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum