Myndigheten för press, radio och tv

Nu öppnar ansökan för stöd för lokal journalistik

Dela
Den 1 februari öppnar ansökningsomgången för stöd för lokal journalistik för 2023. Det lokala stödet ska bidra till journalistisk bevakning av geografiska områden med svag bevakning. Stödet kan sökas av alla nyhetsmedier vars främsta uppgift är att bedriva nyhetsbevakning.

Syftet med stödet är att stärka lokal journalistik i områden som för närvarande saknar eller har svag journalistisk bevakning. Det kan lämnas till bland annat tidningar, gratistidningar och webbaserade medier.

Så definieras ett svagt bevakat område

Ett område med svag journalistisk bevakning bedöms utifrån i vilken omfattning området bevakas av allmänna nyhetsmedier samt utifrån områdets geografiska och befolkningsmässiga förutsättningar för journalistisk bevakning. Stöd kan inte sökas för ämnesområden med svag bevakning.

Sista ansökningsdag är den 15 mars 2023. Ansökan görs genom myndighetens e-tjänster. Du hittar mer information om stödet och hur du ansöker på vår webbplats.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Myndigheten för press, radio och tv
Myndigheten för press, radio och tv
Kabyssgatan 4D
120 30 Stockholm

08-580 070 00https://www.mprt.se/

Mediestödsnämnden är ett självständigt beslutande organ som fördelar statens stöd till dagspressen. Nämnden prövar ansökningarna om press- och mediestöd och beslutar om en tidning har rätt till stöd. 

Myndigheten för press, radio och tv lyder under regeringen och tillhör Kulturdepartementets ansvarsområden. Vi arbetar för yttrandefrihet samt stödjer möjligheterna till mångfald och tillgänglighet inom press radio och tv.

Följ Myndigheten för press, radio och tv

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Myndigheten för press, radio och tv

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum