Linköpings kommun

Nu passerar Linköping 160 000 invånare

Dela

Vi blir fler och fler som bor i Linköpings kommun. Nu i veckan passerade antalet invånare 160 000 personer.

– Vi har ett positivt födelsenetto hittills under året på ungefär 420 personer och ett summerat flyttningsöverskott på cirka 1070 personer, säger Jimmy Lindahl, statistikchef på Linköpings kommun.

Det går ännu inte att säga exakt vilken dag Linköping klev över strecket men det går att konstatera att kommunen passerade 160 000 invånare under vecka 36.

– Både företagen och universitetet växer, samtidigt som vi erbjuder bra skolor där resultaten går upp. Den utvecklingen stöttar vi bäst genom att fortsätta satsa på välfärden i Linköping, säger Kristina Edlund (S), kommunstyrelsens ordförande.

Befolkningen växer just nu mest i stadsdelar med mycket nybyggnation som Vasastaden, Vallastaden, Hjulsbro, Harvestad och Garnisonen men även i Innerstaden och Skäggetorp.

– Folkmängden i kommunen ökar som alltid snabbt under sensommaren och inledningen av hösten, då vi har stor inflyttning av nya studenter till universitetet, avslutar Jimmy Lindahl.

Kontakter

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum