Umeå kommun

Nu skapar vi utrymme för fler

Dela

Att ta bort sly och att skapa förutsättningar för fler Umeåbor att nyttja kommunens mark för fritidsaktiviteter och idrott under en större del av året. Det är målet för de insatser som just nu genomförs i I20-skogen med anledning av det kommande VM-rallyt.

– Alla är självklart rädda om sina möjligheter att utöva sin idrott och andra intressen. Ambitionen med de arbeten kommunen nu genomför i I20-skogen är enbart att fler Umeåbor ska få möjlighet att nyttja de gemensamma ytor som vi har under en större del av året. Under hösten kommer arbetet att drabba ett fåtal korgar för discgolfarna i Umeå, men i förlängningen kommer de arbeten som genomförs snarast att gynna utövarna. Det är vår uttalade förhoppning, säger Peter Juneblad, näringslivschef, Umeå kommun.

De arbeten som just nu är aktuella, och som kommer att påverka discgolfen, är skapandet av ytor för en sträckning av VM-rallyt som genomförs i slutet av februari. Det innefattar bland annat ytor för snöläktare, som tinar bort när våren kommer. Området är eftersatt och mycket skräp har samlats genom åren. Det behöver även genomföras röjning av sly. Dessa insatser hade hur som helst behövt genomföras inom några år, men nu har det påskyndats av det planerade rallyt.

När det gäller discgolf som har debatterats de senaste dagarna så innebär arbetsinsatserna att några korgar tillfälligt kommer behöva flyttas under arbetsperioden. Enstaka korgar kommer behöva nya placeringar nästa säsong, men utöver det bör arbetena inte förändra förutsättningarna för discgolf-utövarna.

– Det har självklart funnits en oro för att vi inte ska kunna använda vår fina bana, eller att den kraftigt ska försämras. Nu när vi tillsammans med kommunen har gjort en mer noggrann genomgång av de planerade insatserna så kan jag konstatera att det visserligen kommer att ske vissa justeringar, men de kommer inte att ha någon direkt negativ inverkan på vår verksamhet, snarare tvärt om, säger David Viklund kassör i Umeå Discgolf Club.

Mer information:
Peter Juneblad
näringslivschef
Umeå kommun
070-225 72 15
peter.juneblad@umea.se

David Viklund
kassör
Umeå Discgolf Club
070-234 89 06
david.viklund@gmail.com

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum