Dramaten

Nu släpper Dramaten biljetter till höstens föreställningar

Dela

Ett första antal biljetter till höstens föreställningar släpps tisdag 8 juni klockan 12.00. – Vi ser fram emot att äntligen hälsa publiken välkommen till en teaterhöst på nationalscenen, säger Mattias Andersson, teaterchef och konstnärlig ledare för Dramaten.

Tillbaka till Reims/Lena Endre. Foto: Klara G.
Tillbaka till Reims/Lena Endre. Foto: Klara G.

I enlighet med rådande Coronarestriktioner släpper Dramaten nu 50 biljetter till några av höstens föreställningar.

De produktioner som släpps till försäljning är; Ambulans, Cabaret, Elektra, Den yttersta minuten, Fraternity, a fantastic tale, I väntan på att gå, Måsen, Om himlen och helvetet, Tillbaka till Reims, Performance Workshop: Skapa demokrati, Performance workshop: Öva demokrati och Welcome to Sweden.

Den 4 juni erbjuds de som tidigare hade biljetter möjlighet till förköp.

– Höstens repertoar fick ett mycket fint gensvar när den presenterades häromveckan. Nu arbetar hela teatern för att produktionerna ska komma till premiär med en publik på plats i salongen.

Om publiktaket höjs den 1 juli släpps ytterligare biljetter till försäljning. I augusti planeras för att erbjuda biljettköp av övriga höstproduktioner.

Unga Dramaten presenterar och släpper biljetter till fler höstföreställningar den 17 augusti.

 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Tillbaka till Reims/Lena Endre. Foto: Klara G.
Tillbaka till Reims/Lena Endre. Foto: Klara G.
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. VD är Maria Groop Russel och Mattias Andersson är teaterchef och konstnärlig ledare.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

Dramaten undertecknar Deklaration för en stark demokrati28.5.2021 12:13:36 CEST | Pressmeddelande

I år är det 100 år sedan demokratin fick sitt genombrott i Sverige efter att riksdagen fattade beslut om allmän och lika rösträtt. För att stärka och stå upp för demokratin undertecknade idag Dramatens teaterchef Mattias Andersson, tillsammans med demokratiambassadör Lena Posner-Körösi, Deklaration för en stark demokrati. – Som Sveriges nationalscen för konstformen teater är det självklart att vi har ett stort ansvar att vara en aktiv aktör och ständig försvarare av demokratiska värden och det fria ordet, säger han.

14 premiärer och flera internationella samproduktioner på Dramatens scener i höst19.5.2021 09:58:00 CEST | Pressmeddelande

Hösten 2021 på Dramaten bjuder på svenska och internationella regissörer, klassiska och nyskrivna pjäser, fiktion blandat med verklighet, dansverk och scenkonstformer som både bygger vidare på och omprövar Nationalscenens traditioner. Stora scenen öppnar den 3 september med Mattias Anderssons nyskapade verk Den yttersta minuten, med hela Dramatens ensemble på scen. - Det blir en uppsättning som verkligen gräver där vi står och en slags inventering för mig av både ensemblen och Dramatenhuset i en föreställning om några ultimata sceniska minuter på Stora scenen, säger han.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum