Täby kommun

Nu startar kamerabevakningen på Täby torg

Dela

Sedan tidigare har Täby kommun fått tillstånd från Integritetsskyddsmyndigheten att ha kameraövervakning på Täby torg under vissa tider. I dagarna sätts kamerorna upp och syftet med bevakningen är att öka tryggheten i området samt förhindra och förebygga brott.

Täby torg.
Täby torg.

- Vi vill hela tiden utveckla och förbättra vårt trygghetsarbete. Genom att sätta upp kameror lägger vi ytterligare en pusselbit till att fortsätta befästa Täbys position som en av Sveriges tryggaste kommuner, säger Sofia Paulsson (M), ordförande i Trygg i Täby rådet.

Täby torg är en viktig plats för många invånare och tryggheten på torget är av hög prioritet för kommunen. Tillståndet från Integritetsskyddsmyndigheten innebär att kameraövervakning får ske  lördagar och söndagar klockan 00.00-04.00. Länsstyrelsens medborgarundersökning 2019 visade att 95 procent av Täbyborna och 88 procent av länsborna är positiva till kamerabevakning vid offentliga platser. 

Kamerabevakningen kompletterar de insatser som redan finns. Andra trygghetsåtgärder som kommunen har är till exempel kommunvakter, trygghetsvandringar, fältassistenter och nära samarbete med polisen. Torget är även sedan tidigare trygghetscertifierat av stiftelsen Tryggare Sverige.

Täby kommun har tagit stor hänsyn till den personliga integriteten i processerna kring bevakningen och infört de åtgärder som Integritetsskyddsmyndigheten rekommenderar. Det handlar till exempel om snabb radering av materialet, att ingen bevakning av privata bostäder sker samt tydlig information om var man vänder sig vid frågor. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Täby torg.
Täby torg.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Täby kommun
Täby kommun
Esplanaden 3
183 80 Täby

08-555 590 00http://www.taby.se

Täby är en av Sveriges mest välskötta kommuner med stor valfrihet, välfärdstjänster av hög kvalitet, attraktivt näringslivsklimat och stabil ekonomi. Skolorna i kommunen uppvisar toppresultat, förskolorna erbjuder en trygg och stimulerande miljö och vid kommunens äldreboenden är nöjdheten stor. Läget är attraktivt med närhet till både Stockholm och Arlanda, samtidigt som tillgången till skog, hav och strövområden ger möjlighet till naturupplevelser och rekreation.

Följ Täby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Täby kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum