Lernia

Ny app ska inspirera fler nyanlända att hitta rätt jobb och utbildning

Dela
Nu kan nyanlända hjälpa andra nyanlända att visa vägen till jobb och utbildning genom appen Join Lernia. Vi får följa nyanlända i deras resa från ny i Sverige till utbildning och jobb. Join Lernia är framtagen av utbildnings- och bemanningsföretaget Lernia.

- Appen inspirerar genom verkliga historier om personer som lyckats få jobb eller hittat den utbildning de vill gå. Alla som vi följer ger sina egna tips om hur man får ett jobb eller hittar utbildningen som leder till jobb i Sverige, säger Omar Al Zankah, projektkoordinator Join Lernia.

Join Lernia innehåller både intervjuer med nyanlända och en faktabank där användarna kan läsa mer om hur arbetsmarknaden och utbildningar i Sverige fungerar. Appen är på tre språk; arabiska, engelska och svenska. Join Lernia är en app riktad mot alla nyanlända i Sverige med syfte att de ska kunna få hjälp att hitta rätt jobb eller utbildning.

- Vi har låtit nyanlända vara med i arbetet med att prioritera vad som ska utvecklas. Omar Al Zankah, som själv kom till Sverige under 2015, har koordinerat arbetet med att säkerställa att vi genom hela projektet haft målgruppen i fokus, säger Sandra Salzer, projektledare för appen Join Lernia.

Tjänsten är utvecklad i samarbete med Telia och har delvis finansierats av PTS (Post-och telestyrelsen).

Kontakter

Länkar

Om

Lernia
Lernia
WeWork, Regeringsgatan 29
111 53 Stockholm

0771-650 650https://www.lernia.se/

Lernia är en av Sveriges ledande kompetenspartner inom utbildning, bemanning och omställning. Lernia utvecklar människor, företag och organisationer med rätt kompetenslösningar i arbetslivets och arbetsmarknadens alla skeden. Lernia bidrar till en bättre matchning på arbetsmarknaden och ser till att fler människor kommer i egenförsörjning och att fler företag och organisationer kan stärka sin konkurrenskraft.

Följ Lernia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lernia

Kombinationen el, automation och sälj är tre kompetenser Göteborgsföretagen skriker efter – nu startar utbildningen till Försäljningsingenjör27.3.2023 06:00:00 CEST | Pressmeddelande

Sverige är ett exportberoende land och exportvärdet uppgår till 45 procent av BNP. Hela 70 procent av allt som exporteras är tillverkade produkter som görs eller förädlas i Sverige, enligt SCB. Det är företagen i Västra Götaland som exporterar mest i hela landet sett till värde, hela 350 miljarder kronor, enligt exportdata från 2021. Men för att behålla förstaplatsen krävs säljare som både kan teknik och försäljning. Därför startar Lernia tillsammans med näringslivet yrkeshögskoleutbildningen Försäljningsingenjör inom el och automation i Göteborg.

Östgötsk industri skriker efter elkompetens när omställningen går blixtsnabbt24.3.2023 06:10:00 CET | Pressmeddelande

Den gröna omställningen innebär att länets elbehov ökar kraftigt. Ett samverkansprojekt mellan Länsstyrelsen, Region Östergötland, Cleantech Östergötland och Linköpings universitet har som mål att accelerera elektrifieringen för att påskynda fossiloberoendet. Samtidigt vittnar företagen om kompetensbrist på elkraftsingenjörer – en nyckelkompetens när det kommer till underhåll, optimering och utbyggnad av elnätet. Därför har det lokala näringslivet krokat arm med bemannings- och utbildningsföretaget Lernia och startat den tvååriga yrkeshögskoleutbildningen Elkraftsingenjör.

Ny spetsutbildning ska hjälpa byggbranschen med kompetens för den hållbara omställningen23.3.2023 06:10:00 CET | Pressmeddelande

Bygg- och fastighetsbranschen står inför stora utmaningar de kommande åren när man ska minska sin klimatpåverkan. Samtidigt vittnar både branschorganisationer och företag om svårigheter att rekrytera de nyckelkompetenser som krävs för att kunna genomföra en omställning. En ny yrkeshögskoleutbildning, digitaliseringsutvecklare smarta hus, genom utbildnings-, matchnings-, och bemanningsföretaget Lernia, ska bidra till att lösa problemet och säkra kompetensen för branschen i framtiden. Det är den enda utbildningen som helt och hållet är inriktat mot smarta hus inom bygg- och fastighetsbranschen

Kompetens för Borlänges hållbara omställning saknas – yrkeshögskoleutbildning ska fylla behovet22.3.2023 06:00:00 CET | Pressmeddelande

Det sker stora omställningar för att klara Sveriges klimatmål vilket ökat kraven på effektiv energianvändning och ny teknik som minskar utsläppen. Borlänge har som mål att bli klimatneutralt till år 2030 vilket skapar nya möjligheter för den som utbildar sig inom hållbar utveckling och modern teknik. För att möta behovet av uppdaterad kunskap startar utbildnings-, matchnings-, och bemanningsaktören Lernia till hösten en yrkeshögskoleutbildning för att utbilda fler ventilationsingenjörer med bas i Borlänge.

IT-företag söker med ljus och lykta efter molnkompetens – nischad yrkeshögskoleutbildning ska lösa kompetensbristen21.3.2023 06:00:00 CET | Pressmeddelande

Trots att många tech- och IT-bolag har krympt sin kostym på senare tid finns det ett skriande behov av kunskap inom molnbaserade tjänster. Behoven ökade redan för över ett decennium sedan och accelererade ytterligare under coronapandemin. Utan molntjänster och molnkunnig personal går det inte att jobba digitalt på distans – något som numera är en självklarhet för många. Nu öppnar ansökan till utbildnings-, bemannings- och matchningsföretaget Lernias yrkeshögskoleutbildning Cloud & ICT Engineer.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum