Riksteatern

Ny biträdande teaterchef på Riksteatern

Dela

Anna Novovic blir Riksteaterns nya biträdande teaterchef. Novovic har en bakgrund som regissör och kommer nu senast från Malmö stad där hon arbetat som konstnärlig ledare för Sommarscen Malmö. Hon tillträder tjänsten som biträdande teaterchef den 1 oktober.

Anna Novovic
Anna Novovic

- Riksteatern är en unik verksamhet med ett stort och viktigt uppdrag. Som biträdande teaterchef kommer jag att få möjlighet att kombinera lokal förankring med en internationell utblick. Det är en erfarenhet jag har med mig från Malmö, där jag bott i 15 år. Jag ser fram emot att tillsammans med Dritëro Kasapi, alla medarbetare och framför allt alla lokala eldsjälar som är engagerade i rörelsen, jobba för att utveckla verksamheten så att den ska stå stark även i framtiden, säger Anna Novovic.

Anna Novovic är i grunden regissör, utbildad på Statens Teaterskole i Köpenhamn. Hon har en lång erfarenhet som regissör på olika teatrar i Norden och har även arbetat som chef för Helsingborgs stadsteater. Sedan 2015 arbetar Novovic för Malmö Stad med kulturella arrangemang, b.la. som konstnärlig ledare för Sommarscen Malmö.

- Jag är mycket glad att Anna Novovic kommer till oss som biträdande teaterchef. Hennes konstnärskap och erfarenhet av att vara chef och ledare som har arbetat nära föreningsliv och medborgare kommer att vara en stor tillgång för oss på Riksteatern, säger Dritëro Kasapi, teaterchef Riksteatern.

Anna Novovic tillträder tjänsten som biträdande teaterchef den 1 oktober 2019.

Kontakter

För mer information: Anna Gerdin Press- och PR-ansvarig anna.gerdin@riksteatern.se Tel: 070- 528 991 5

Bilder

Anna Novovic
Anna Novovic
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Sign Language Arts Night 2022 – världskända artister möts för att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst9.11.2022 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Den 23–26 november bjuder Riksteatern Crea, Nordens största producent av scenkonst på teckenspråk, in artister från hela världen till Sign Language Arts Night. Teckenspråk står i fokus och under evenemanget utövas poesi, VV (visual vernacular) och andra former av teckenspråkskonst. Målet är att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst som scenkonst. Sign Language Arts anordnas för andra året i rad och är unikt i sitt slag.

Nyskriven dramatik, häxkraft och uppmärksammat kebabbråk - här är Riksteaterns repertoar för våren 20237.11.2022 06:30:00 CET | Pressmeddelande

Komedin kontemplerar över politiken när ideologiska antagonister och omtvistade kebabfläckar blir teater. Dansen utforskar könsstereotyper och dansritualer i ljudlandskap. Hela tio urpremiärer avhandlar dystopier, omprövade klassiker och pojkar i en sorgesam värld. Våren hos Riksteatern tar plats över hela Sverige och skyggar inte för samhällets smärtpunkter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum