Umeå kommun

Ny brandchef till Umeåregionens brandförsvar

Dela

Eva-Lena Fjällström blir ny brandchef vid Umeåregionens brandförsvar. Eva-Lena tillträder 1 september och kommer närmast från Länsstyrelsen Västerbotten där hon har arbetat som beredskapsdirektör och enhetschef för samhällsskydd och beredskap.

Eva-Lena Fjällström, ny brandchef vid Umeåregionens brandförsvar
Eva-Lena Fjällström, ny brandchef vid Umeåregionens brandförsvar

I Eva-Lenas nuvarande roll som beredskapsdirektör på länsstyrelsen har hon ansvarat för myndighetens krisorganisation och stabsarbete och arbetat med nationell och regional krissamordning, krisberedskap, säkerhetsskydd och civilt försvar.

Hon har tidigare arbetat som chef för säkerhet vid Umeå brandförsvar och varit miljö- och säkerhetschef vid Umeå universitet. Hon har gedigna ledarerfarenheter och bred erfarenhet av krishantering i samverkan med olika samhällsaktörer.

− Vi välkomnar Eva-Lena som ny brandchef för Umeåregionens brandförsvar, säger Lena Karlsson Engman (S), ordförande, Umeåregionens brand-och räddningsnämnd.

− Jag ser verkligen fram emot att tillsammans med medarbetare vid Umeåregionens brandförsvar få arbeta med och vidareutveckla dessa viktiga frågor, säger Eva-Lena Fjällström.

Umeåregionens brandförsvar består av Umeå, Vindeln och Robertsfors kommuner. Verksamheten har tre enheter; olycksförebyggande, räddning och säkerhet.

Eva-Lena Fjällström efterträder Lars Tapani som går i pension.

Kontakt:

Eva-Lena Fjällström, 070-363 24 72

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Eva-Lena Fjällström, ny brandchef vid Umeåregionens brandförsvar
Eva-Lena Fjällström, ny brandchef vid Umeåregionens brandförsvar
Ladda ned bild

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum