Statens Institutionsstyrelse

Ny chef på Ljungbacken i Uddevalla

Dela

Marcus Sundberg är från den 1 september ny institutionschef på SiS ungdomshem Ljungbacken i Uddevalla. Han kommer närmast från en tjänst som förbundsdirektör för räddningstjänsten i Södra Bohuslän.

Marcus Sundberg. Foto: Privat.
Marcus Sundberg. Foto: Privat.

– Statens institutionsstyrelse är inne i en spännande fas och jag hoppas att jag kan bidra positivt med att utveckla både Ljungbacken och myndigheten i stort, säger Marcus Sundberg.

Marcus Sundberg har en lång erfarenhet som anstalts- och häkteschef inom Kriminalvården, samt från olika chefspositioner inom Polisen.

SiS särskilda ungdomshem tar emot ungdomar med psykosociala problem, missbruk och kriminellt beteende. Ungdomarna får vård med stöd av lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU). Ljungbacken har närmare 200 anställda och tar emot pojkar i åldern 16-20 år.

Kontakter

Kontakt

Marcus Sundberg, institutionschef Ljungbacken
010-451 40 00 (växel)

Bilder

Marcus Sundberg. Foto: Privat.
Marcus Sundberg. Foto: Privat.
Ladda ned bild

Om

Statens Institutionsstyrelse
Statens Institutionsstyrelse
Svetsarvägen 10
171 22 Solna

010-453 40 00https://www.stat-inst.se

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en statlig myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård. Vi behandlar ungdomar med allvarliga psykosociala problem och vuxna med missbruksproblem. SiS tar också emot ungdomar som har dömts till sluten ungdomsvård.

Myndigheten har 23 särskilda ungdomshem med drygt 700 platser och elva LVM-hem med knappt 400 platser för vård av vuxna missbrukare. Institutionerna är placerade över hela landet. Huvudkontoret ligger i Solna.

Chef för myndigheten är generaldirektör Elisabet Åbjörnsson Hollmark. SiS hör till Socialdepartementets verksamhetsområde.

Följ Statens Institutionsstyrelse

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Statens Institutionsstyrelse

Två av SiS ungdomshem får en ny högsta säkerhetsnivå18.1.2021 11:08:26 CET | Pressmeddelande

SiS höjer säkerheten på sina ungdomshem. Det presenterar SiS generaldirektör Elisabet Åbjörnsson Hollmark och socialminister Lena Hallengren på en pressträff idag. Två av hemmen, Tysslinge i Södertälje och SiS ungdomshem Johannisberg i Kalix, får högre nivå på säkerheten än vad som funnits tidigare på SiS. Dessutom ska LVU- och LSU-ungdomar separeras så att de aldrig är på samma avdelning.

SiS satsar stort på vård och behandling för flickor och kvinnor28.10.2020 08:49:21 CET | Pressmeddelande

Nu har SiS generaldirektör fattat beslut om intagningsstopp på SiS ungdomshem Björkbacken i Göteborg. Det handlar om att säkra en trygg och säker vård och behandling i en fungerande miljö. Samtidigt tillsätter Statens Institutionsstyrelse SiS en utredning för att se över möjligheten att minska storleken på alla myndighetens avdelningar för flickor och kvinnor. Det ska leda till ökad säkerhet och trygghet samt höjd kvalitet på vården och behandlingen. Syftet är även att förbättra arbetsmiljön.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum