Socialdemokraterna

Ny chefsutredare för Socialdemokraterna

Dela

Den 20 april tillträder Marika Lindgren Åsbrink som chefsutredare för Socialdemokraterna.

Hon kommer att vara med och ta fram nya förslag inom alla politiska områden.

- Jag ser fram emot att tillsammans med förtroendevalda och partikansli ta fram mer politik och en tydlig politisk linje för jämlikhet och ett starkare samhälle. Jag kommer närmast att utreda Coronakrisens konsekvenser på samhället, vilken ny politik som krävs för att stärka välfärden och utveckla ett starkt och tryggt samhälle, säger Marika Lindgren Åsbrink.

Chefsutredaren är en del av den politiska avdelningen på Socialdemokraternas partikansli. 

Marika kommer närmast från rollen som analyschef för tankesmedjan Tiden samt från tjänsten som utredare hos LO där hon bland annat har ansvarat för LOs Jämlikhetsutredning.

Presskontakt:

Socialdemokraternas pressjour; 08-7002683 eller press@socialdemokraterna.se

Om

Socialdemokraterna
Socialdemokraterna
Sveavägen 68
105 60 Stockholm

08-700 26 83http://www.socialdemokraterna.se

Vi vill se ett starkare samhälle med mer resurser till skolan och sjukvården, högre pensioner och en kompromisslös kamp mot brotten och dess orsaker. Så bygger vi ett tryggare Sverige.

Följ Socialdemokraterna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Socialdemokraterna

Skolan viktigt vaccin mot kriminalitet4.2.2020 14:52:25 CETPressmeddelande

Svenska folket ser kopplingen mellan misslyckanden i skolan och risk för kriminalitet. En ökad utslagning och segregation skapar otrygghet. Om barn och unga inte lyckas i skolan ökar riskerna att hamna snett. Lika hårda som vi ska vara mot brotten ska vi vara mot brottens orsaker. Då räcker det inte att göra som det högerkonservativa blocket med Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna, som gärna ställer upp på regeringens förslag om skärpta straff men som samtidigt rycker undan långsiktiga satsningar på utsatta områden. Socialdemokraterna driver en politik som lägger hela pusslet för ett starkt och tryggt samhälle.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum