Riksteatern

Ny kommunikationschef på Riksteatern

Dela

Maureen Hoppers blir Riksteaterns nya avdelningschef för förening, försäljning och kommunikation. Hon tillträder tjänsten den 10 december. Maureen Hoppers arbetar idag på Axfoundation med särskilt fokus på integration & mångfald. Hon har tidigare bland annat arbetat som kommunikationschef på Mångkulturellt Centrum.

Fotograf: Linda Prieditis
Fotograf: Linda Prieditis

- Riksteatern lyckas kombinera det nationella uppdraget, det ideella engagemanget och ett mångfaldsperspektiv. Med alla engagerade föreningar och kunniga medarbetare är Riksteatern en fantastisk folkrörelse som jag ser fram emot vara med och utveckla vidare, säger Maureen Hoppers.

Som avdelningschef för förening, försäljning och kommunikation på Riksteatern kommer Maureen Hoppers att ingå i ledningsgruppen.

- I Maureen Hoppers har Riksteatern rekryterat en avdelningschef för förening, försäljning och kommunikation som på ett engagerat sätt kommer kunna bidra till att vidareutveckla Riksteatern som folkrörelse. Hennes erfarenhet av jämlikhets- och mångfaldsarbete kommer att vara en stor tillgång för Riksteaterns fortsatta arbete med att skapa scenkonst som når ut och engagerar så många som möjligt, säger Magnus Aspegren, vd Riksteatern

Maureen Hoppers har arbetat med internationell mobilitet, breddad rekrytering samt mångfalds- och integrationsfrågor i snart 20 år. Mellan 2013 och 2015 var hon kommunikationschef på Mångkulturellt Centrum. Hon har även arbetat på Svenska Institutet med kommunikation och varumärkesbyggande, i nära samarbete med UD, svenska högskolor och svenska företag i utlandet. Maureen Hoppers har länge varit engagerad i CinemAfrica och sitter bland annat i styrelsen för Stockholms konstnärliga högskola.

Kontakter

För mer information: Emma Englund Press- och PR-ansvarig Tel: 08-531 99 408 Mob: 070-637 5940 E-post: emma.englund@riksteatern.se

Bilder

Fotograf: Linda Prieditis
Fotograf: Linda Prieditis
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Sign Language Arts Night 2022 – världskända artister möts för att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst9.11.2022 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Den 23–26 november bjuder Riksteatern Crea, Nordens största producent av scenkonst på teckenspråk, in artister från hela världen till Sign Language Arts Night. Teckenspråk står i fokus och under evenemanget utövas poesi, VV (visual vernacular) och andra former av teckenspråkskonst. Målet är att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst som scenkonst. Sign Language Arts anordnas för andra året i rad och är unikt i sitt slag.

Nyskriven dramatik, häxkraft och uppmärksammat kebabbråk - här är Riksteaterns repertoar för våren 20237.11.2022 06:30:00 CET | Pressmeddelande

Komedin kontemplerar över politiken när ideologiska antagonister och omtvistade kebabfläckar blir teater. Dansen utforskar könsstereotyper och dansritualer i ljudlandskap. Hela tio urpremiärer avhandlar dystopier, omprövade klassiker och pojkar i en sorgesam värld. Våren hos Riksteatern tar plats över hela Sverige och skyggar inte för samhällets smärtpunkter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum