Stångåstaden

Ny krögare klar till Wärdshuset i Gamla Linköping

Dela

Det är den rutinerade östgötakrögaren Marcus Andersson som startar en ny restaurang i det anrika Wärdshuset i Gamla Linköping. Marcus är en erfaren kock och krögare som idag driver restaurang Matkultur i Mjärdevi. Wärdshuset genomgår nu en renovering och ambitionen är att kunna öppna upp portarna och ta emot gäster runt den 19 november i år.

Marcus Andersson ny krögare till Wärdshuset Gamla Linköping Foto: Stångåstaden
Marcus Andersson ny krögare till Wärdshuset Gamla Linköping Foto: Stångåstaden

Wärdshuset är inrymt i två 1700-talsbyggnader i Friluftsmuseet Gamla Linköping. Fastigheten ägs och förvaltas av fastighetsbolaget Kulturfastigheter, ett dotterbolag till Stångåstaden.

- Jag är väldigt glad över att Marcus har sett potentialen i att driva restaurang i Gamla Linköping. Det är oerhört viktigt att ha en fungerande restaurang vid ett av landets mest populära museiområden och jag vet att många ser fram emot att återigen kunna besöka Wärdshuset säger Simon Helmer, vd på Kulturfastigheter.

Wärdshuset är ett stort hus med generösa ytor där det finns möjlighet att samla middagssällskap i eget rum eller matsal. Då restaurangen öppnas är tanken att erbjuda julbord till förbokade sällskap. Det kommer även finnas möjlighet att abonnera Wärdshuset för möten eller företagsaktiviteter.

- Jag vill väcka Wärdshuset till liv igen! Huset och dess utomhusmiljö har stor potential vilket ger mig flera möjligheter att växla upp och utveckla verksamheten över tid och i mitt eget tempo säger krögaren Marcus Andersson.

Marcus äger och driver idag restaurang Matkultur i Mjärdevi, den restaurangen kommer att finnas kvar och Wärdshuset i Gamla Linköping kommer att komplettera den verksamheten.

- Äntligen får vi en ny krögare i området, det är efterlängtat. Vi ser fram emot att samarbeta tillsammans med Marcus och är väldigt glada över att han öppnar ungefär samtidigt som vi bjuder besökare in till aktiviteten Tidernas jul säger museichef Tina Karlsson From.

För mer information, kontakta gärna:
Simon Helmér, vd Kulturfastigheter, telefon 070-244 19 34
Marcus Andersson, krögare Wärdshuset, telefon 073-345 21 54
Tina Karlsson From, museichef Friluftsmuseet Gamla Linköping, telefon 076-792 30 64

Bilder

Marcus Andersson ny krögare till Wärdshuset Gamla Linköping Foto: Stångåstaden
Marcus Andersson ny krögare till Wärdshuset Gamla Linköping Foto: Stångåstaden
Ladda ned bild

Om

Stångåstaden
Stångåstaden
Box 3300
580 03 Linköping

013-20 85 00http://www.stangastaden.se

Stångåstaden är det största bostadsbolaget i Linköping och ägs av Linköpings kommun. Vi äger och förvaltar cirka 18 600 lägenheter, 4 200 av dem är studentbostäder och förvaltas av dotterbolaget Studentbostäder i Linköping AB. Dessutom har vi cirka 40 byggnader med kulturhistoriskt värde som förvaltas av dotterbolaget Kulturfastigheter. 

Följ Stångåstaden

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stångåstaden

Steget före i bostadsbranschens förändringsresa3.12.2020 14:06:34 CETBlogginlägg

På Stångåstaden har vi en vision att vara steget före. Det styr oss både i hur vi agerar gentemot våra kunder och hur vi arbetar för att utveckla branschen. Bostadsbranschen är inne i en spännande förändringsresa som jag är övertygad om kommer accelerera under de kommande åren. I takt med teknikens snabba utveckling blir våra hem alltmer uppkopplade och vi jagar ständigt lösningar som kan ge oss en enklare, smidigare och mer hållbar vardag.

Ebbepark – vi skapar framtidens stadsdel15.10.2020 13:36:19 CESTBlogginlägg

Tidigare i veckan hade vi en enklare invigning av ett mycket spännande showroom i Ebbepark. Det är både en utställning om historien bakom Ebbepark och om visionen framåt. Vi håller på att bygga en ny, unik stadsdel som också ska hjälpa oss att utveckla framtidens boende. Stångåstaden är en stor aktör och har en vision att ligga ett steg före. Då är det en självklarhet att vi måste vara med och bryta ny mark och investera i nya koncept, teknik och miljöer.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum