Upplands Väsby kommun

Ny och större konstgräsplan för fotbollen i Runby

Dela

I morgon invigs den nya och större konstgräsplanen vid Runby skola. Planen ska kunna användas av Runby IF, skolan och allmänheten.

Konstgräsplanen vid Runby skola.
Konstgräsplanen vid Runby skola.

Konstgräsplanen har genomgått både en omläggning och förstoring och klassas numera som en nio mot niospelplan.

- Tack vare att föreningen uppmärksammat behovet för dem och hela närområdet är vi nu klara med en plan för nio mot nio-spel. Konstgräsplanen kommer att vara till glädje för Runby IF, skolan och spontanutövare, säger Mats Grufman som är anläggningsstrateg vid kultur- och fritidsenheten.

Konstgräsplanen skulle ha bytts ut först år 2021, men spelytan var i det närmaste ospelbar med risker för personskador. Efter förslag från kultur- och fritidsnämnden tog kommunstyrelsen i juni beslut om en omläggning så snart som möjligt. Finansieringen har skett genom de medel som funnits avsatta för planen i investeringsbudgeten för 2019-2022.

- Det var länge varit känt att planen varit i dåligt skick och vi är glada över att vi har kunnat prioritera om. Det är också viktigt att planen ligger i framkant med de senaste miljökraven för konstgräsplaner, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Andrea Möllerberg (VB).

För att möta miljökraven har planen lagts om med fjärde generationens konstgräs som inte innehåller något granulat.

Lördagens invigning sker kl 11 i samband med Runbydagen. Kommunalråd Roland Storm (VB) inviger tillsammans med Triantafillos Bakiris som representerar kultur- och fritidskontoret.

Kontakter

Andrea Möllerberg (VB)Ordförande i kultur- och fritidsnämnden

070-873 21 22

Bilder

Konstgräsplanen vid Runby skola.
Konstgräsplanen vid Runby skola.
Ladda ned bild

Om

Upplands Väsby kommun
Upplands Väsby kommun
Dragonvägen 86
194 80 Upplands väsby

08-590 970 00http://www.upplandsvasby.se/

Upplands Väsby kommun har idag över 45 000 invånare. Kommunen, som har ett strategiskt läge vid E4:an mellan Stockholm och Uppsala, med 7 minuter till Arlanda, genomgår sedan några år tillbaka en omfattande utveckling med kraftfulla satsningar på nya bostäder, kommunalt finansierad service och på att skapa goda förutsättningar för näringslivet.

Följ Upplands Väsby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Upplands Väsby kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum