Solna stad

Ny Pep Park öppnar i Arenastaden

Dela

Nu har arbetet påbörjats med den nya Pep Park i Arenastaden, som kommer att stå klar i oktober. Parken är ett resultat av ett samarbete mellan Solna stad, Fabege och Generation Pep – en organisation initierad av Kronprinsessparet.

Syftet med konceptet Pep Park är att ge barn, ungdomar och vuxna förutsättningar till rörelse och motion, i en miljö som uppmuntrar till såväl lek som träning. Till skillnad från Solnas – och Sveriges – första Pep Park i Huvudsta: 100 meter Pep, uppförs parken mitt i en välbesökt stadsmiljö, i nära anslutning till Friends Arena och Mall of Scandinavia

– Solnas andra Pep Park kommer att tillföra mer liv och rörelse till stadsdelen Arenastaden, och ge möjligheter till boende och besökare i alla åldrar till både lek och träning i vardagen, året runt, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande, Solna stad.

– Bredvid Friends Arena har vi hittat en naturlig plats för nästa Pep Park Här kan vardagsmotion och elitidrott mötas och platsen är lättillgänglig för till exempel boende i Arenastaden och för Mall of Scandinavias miljontals besökare, säger Stefan Dahlbo, VD och koncernchef för Fabege.

– Barn och unga rör på sig för lite, därför behöver samhället på olika sätt arbeta för att skapa fler möjligheter för barn att vara fysiskt aktiva. Pep park är ett fantastiskt sådant exempel där barn både kan utmanas, testa nya saker, men också blanda lek och rörelse på ett naturligt sätt. Pep-parken i Huvudsta har varit välbesökt och jag tror och hoppas att även den här i Arenastaden kommer locka många barn, unga och vuxna, säger Carolina Klüft, verksamhetschef på Generation Pep.

Aktiviteter för alla åldrar

Pep Park i Arenastaden tar avstamp i utmaningen att omvandla en asfalterad yta till en plats som inspirerar till såväl lek och rörelse som träning och vardagsmotion. Den nya parken kommer till största delen att bestå av markmålningar med pixelgrafik och perspektiv som skapar lekfulla 3D-effekter och uppmuntrar till aktiviteter för besökare i alla åldrar. Parken kommer att vara klar i oktober.

Samarbete mellan Solna stad, Fabege och Generation Pep

Pep Parkerna i Solna är ett samarbete mellan Solna stad, Fabege och Generation Pep – en organisation initierad av Kronprinsessparet. Satsningen är ett pilotprojekt med syfte att utveckla en modell för samverkan mellan en kommun och det lokala näringslivet, som kan spridas till andra delar av landet. Hösten 2019 invigdes den första Pep Park i Huvudsta, i närvaro av Prins Daniel. Utöver Arenastaden planeras även en Pep Park i Hagaparken.

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Konceptskiss av Outer Space arkitekter
Konceptskiss av Outer Space arkitekter
Ladda ned bild
Konceptskiss av Outer Space arkitekter
Konceptskiss av Outer Space arkitekter
Ladda ned bild

Om

Solna stad
Solna stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

08-7461000http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Hagaparkens lugn och huvudstadens puls. Varje dag fördubblas befolkningen av människor som jobbar här eller besöker oss. Och i takt med att Solnaborna blir fler växer nya kvarter och stadsdelar fram, kollektivtrafiken byggs ut och allt fler företag etablerar sig i staden. Här kan du ta del av stadens pressmeddelanden om till exempel nya detaljplaner och hållbar stadsutveckling.

Följ Solna stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum