Svenska kyrkan

Ny präst till Svenska teologiska institutet i Jerusalem

Dela

Johan Engvall har anställts som präst vid Svenska teologiska institutet (STI) i Jerusalem. Han kommer bland annat att arbeta med ekumenik och interreligiös dialog samt ansvara för Svenska kyrkans församling i Jerusalem. Johan Engvall börjar sin tjänst i mars.

Johan Engvall börjar sin tjänst på Svenska teologiska institutet i mars. Foto: Carin von Post
Johan Engvall börjar sin tjänst på Svenska teologiska institutet i mars. Foto: Carin von Post

– Jag är både tacksam och stolt över att tillsammans med övriga på STI få bidra i arbetet på institutet. Det är en miljö som präglas av nyfikenhet, dialog, omsorg, spiritualitet och bildning. Min önskan är att fler ska få ta del av STI som är en resurs för hela Svenska kyrkan och få delta i givande möten inom såväl de ekumeniska som abrahamitiska nätverken, säger Johan Engvall.

Johan Engvall kommer närmast från en tjänst som kyrkoherde i Solna församling. I sin nya roll kommer han arbeta med STI:s och Svenska kyrkans ekumeniska och pastorala närvaro i regionen. Han kommer också att ansvara församlingens gudstjänst- och andaktsliv, diakoni och själavård samt delta i STI:s utbildningsverksamhet.

– Vi på STI i Jerusalem ser fram emot att välkomna Johan Engvall till vårt mångkulturella arbetslag. Prästen har en viktig roll i att förstärka Svenska kyrkans närvaro i Jerusalem och engagemanget i den svenska församlingen. Det är också viktigt att få teologisk förstärkning till STI:s kurser. Arbetsteamet, församlingen och våra nätverk är redan väl förtrogna med Johan då han vistades här som korttidsutsänd präst våren 2017, säger Maria Leppäkari, direktor för STI.

FAKTA STI

Svenska teologiska institutet (STI) är Svenska kyrkans studieinstitut i Jerusalem. Verksamheten har inriktning på religionsmöte, ekumenik samt studier kring teologi, religion och samhälle. STI har funnits i Jerusalem sedan 1951 och bedrivit undervisning och forskning. Institutet är en plats för möten mellan människor av olika tro och religiös tradition.

www.svenskakyrkan.se/STI

KONTAKT

Maria Leppäkari, direktor för STI, +972 53-525 1587

Johan Engvall, ny präst på STI, 0708-32 04 07

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Johan Engvall börjar sin tjänst på Svenska teologiska institutet i mars. Foto: Carin von Post
Johan Engvall börjar sin tjänst på Svenska teologiska institutet i mars. Foto: Carin von Post
Ladda ned bild

Om

Svenska kyrkan
Svenska kyrkan
Kyrkokansliet
751 70 Uppsala

https://www.svenskakyrkan.se/

Följ Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan

Europeiskt juluttalande för asylrätten och ett värdigt flyktingmottagande5.12.2018 07:54Pressmeddelande

Ärkebiskop Antje Jackelén har tillsammans med ett 30-tal europeiska kyrkoledare skrivit under ett uttalande för asylrätten och upprätthållande av värdighet i mottagandet av människor på flykt. Uttalandet överlämnades igår till Europaparlamentets förste vice talman, Mairead McGuinness, under en ceremoni i Bryssel. I uttalandet uppmanar kyrkoledarna Europas stater, invånare och politiska ledare att värna människovärdet och inte bli likgiltiga inför andras lidande.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum