Stockholms stad

Ny rektor på Hammarbyskolan Norra

Dela

Therese Hemmälin blir ny rektor på Hammarbyskolan Norra. Hon kommer närmast från Björkhagens skola där hon också varit rektor.

Therese Hemmälin Foto: Privat
Therese Hemmälin Foto: Privat

Therese Hemmälin är en rutinerad lärare, specialpedagog och skolledare. Hon har bland annat varit biträdande rektor på Södermalmsskolan, Skarpnäcks skola och Vinstagårdsskolan. Efter fem år som rektor på Björkhagens skola går hon vidare till Hammarbyskolan Norra och blir rektor där.

- Det blir nytt och samtidigt välbekant för mig. Björkhagen och Hammarby ligger nära varandra. Jag ser fram emot att komma till en lite mindre skola där jag kan arbeta närmare elever, lärare och vårdnadshavare, säger Therese Hemmälin.

Hammarbyskolan Norra arbetar Reggio Emilia-inspirerat och med stort fokus på elevhälsofrågor. Therese Hemmälin vill vidareutveckla dessa delar och hoppas få användning för sina erfarenheter från åren som specialpedagog och skolledare på grundsärskola. När hon fick erbjudande om att börja arbeta på Hammarbyskolan Norra tackade hon ja med en gång.

Lekte fröken och blev det också 

Therese Hemmälin bestämde sig redan som liten för att hon skulle arbeta med barn och ungdomar. När hon och kompisarna lekte skola var hon alltid fröken. Hon ville stötta och påverka redan då.

 - Ja, jag bestämde mig tidigt. Jag ville jobba på förskola och med funktionshindrade barn. Så blev det också och sen har det rullat på med lärartjänster, större ansvar och flera chefsroller. Allas rätt till utbildning är avgörande för mitt yrkesval.        

Therese Hemmälin är legitimerad lärare och har gått rektorsprogrammet på Stockholms universitet. Som barn gick hon i Matteusskolan och andra skolor i Vasastan.

Mer om Therese Hemmälins tidigare arbete finns i tidningen LÄRA ”Vi rev muren” .

Fakta

Therese Hemmälin blir rektor på Hammarbyskolan Norra i augusti. Nuvarande rektor går i pension.

Hammarbyskolan Norra har ungefär 380 elever från förskoleklass till årskurs sex.

Kontakt: Therese Hemmälin, rektor, therese.hemmälin@edu.stockholm.se eller 08 508 15 693.

Kontakter

UtbildningsförvaltningenPresskontakter: Matilda Asp och Monica Eriksson

Ring 08 - 508 333 00 eller maila: info.utbildning@edu.stockholm.se

Kommunikationschef: Sofia Oliv telefon 08-508 33 331 eller sofia.oliv@edu.stockholm.se.

Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, grundsärskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Förvaltningen ansvarar för stadens kontakter med fristående skolor och ska informera om alla sökalternativ oavsett anordnare. Förvaltningen ger tillstånd till och utövar tillsyn över enskilda förskolor samt svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.

Bilder

Therese Hemmälin Foto: Privat
Therese Hemmälin Foto: Privat
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum