Upplands Väsby kommun

Ny rektor på Väsby nya gymnasium (VNG)

Dela

Homar Kadir blir ny rektor på Väsby nya gymnasium (VNG). Homar har jobbat som rektor på flera olika skolor, senast på Cybergymnasiet i Stockholm. Nuvarande rektor, John Gustafsson, blir rektor på vuxenutbildningen.

Homar Kadir har lång erfarenhet av att jobba som rektor, både i kommunala- och privata verksamheter. Homar har bland annat arbetat som rektor på ÅVA gymnasium i Täby och Grillska gymnasiet i Stockholm. Förutom sin rektorsroll har han även lärarexamen med inriktningen matematik och fysik. Undervisning har varit med fokus på matematik, fysik och data. Homar var verksam i Väsby i början av 2000-talet och vi hälsar honom välkommen tillbaka, med start onsdag 1 augusti.

Nuvarande rektor på Väsby nya gymnasium (VNG) och vuxenutbildningen, John Gustafsson, går över som rektor till vuxenutbildningen på heltid. John kom till VNG 2013 och sedan 2017 har han haft en delad rektorstjänst för både VNG och vuxenutbildningen. När höstterminen börjar får John möjligheten att fokusera på vuxenutbildningens verksamhet och den stora utvecklingsfas och expansion, som den står inför. Vuxenutbildningen har en viktig uppgift att bereda möjlighet för ungdomar och vuxna att snabbt komma ut i utbildning och arbete.

- Härligt att få starta upp höstterminen 2018 med rektorer på plats för både gymnasiet och vuxenutbildningen. Väsby växer och behovet av att satsa på utbildning och arbete är viktigt, säger Kristina Dhenstrand, chef för de kommunala skolorna och förskolorna.

Väsby nya gymnasium (VNG) är en kommunal gymnasieskola med cirka 700 elever. Skolan ligger centralt vid Upplands Väsby station. De teoretiska programmen på skolan är: Ekonomi, naturvetenskap, samhällsvetenskap, teknik och nationell idrottsutbildning med inriktning simning där eleven kan kombinera elitsatsning med gymnasiestudierna. På skolan finns också hotell- och turismprogrammet samt ett introduktionsprogram för de elever som ska läsa in behörighet till nationellt program. 

Kontakt:
Kristina Dhenstrand, chef kommunala skolor och förskolor, 0739-104964
Homar Kadir, rektor Väsby nya gymnasium (VNG) homar.kadir@edu.upplandsvasby.se
John Gustafsson, rektor vuxenutbildningen, 0739-104275

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Upplands Väsby kommun
Upplands Väsby kommun
Dragonvägen 87
194 80 Upplands väsby

08-590 970 00http://www.upplandsvasby.se/

Upplands Väsby kommun har idag över 45 000 invånare. Kommunen, som har ett strategiskt läge vid E4:an mellan Stockholm och Uppsala, med 7 minuter till Arlanda, genomgår sedan några år tillbaka en omfattande utveckling med kraftfulla satsningar på nya bostäder, kommunalt finansierad service och på att skapa goda förutsättningar för näringslivet.

Följ Upplands Väsby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Upplands Väsby kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum