Stockholms stad

Ny skolpodd: Panel, pandemi och skolborgarrådets egen skoltid

Dela

Hur har det egentligen varit i skolan under pandemin? Vad tänker lärarpanelen om ordning i klassrummet? Hur minns skolborgarrådet sin egen skoltid? Det är några av frågorna i det första avsnittet av ”Skolpodden i Stockholm”.

Lärarpanelen. Fredrik Bring, Anna Rydberg och Anna Bergqvist. Foto: Monika Sidén.
Lärarpanelen. Fredrik Bring, Anna Rydberg och Anna Bergqvist. Foto: Monika Sidén.

"Allt börjar med skolan” heter det första avsnittet av utbildningsförvaltningens nya podd. Programledare är Björn Fridlund som arbetar på Mariehällsskolan och som bland annat har arbetat på Radio Stockholm.

Lyssna här på det första avsnittet av Skolpodden i Stockholm. 

Vem ska lyssna på den här podden, tycker du?

 -  Alla som är intresserade av skolan. Här finns många inslag och röster. Lärare, rektorer och många andra berättar om sina erfarenheter, säger Sofia Oliv, kommunikationschef på utbildningsförvaltningen.

I poddens återkommande lärarpanel medverkar lärarna Anna Bergqvist, Fredrik Bring och Anna Rydberg. De arbetar på olika skolor och i olika skolformer men har en sak gemensamt, de har alla tre fått utmärkelsen ”Årets lärare” av Stockholms stad. I det första avsnittet pratar panelen om ämnet ”ordning i klassrummet” och skolborgarrådet Isabel Smedberg-Palmqvist berättar om sin skoltid. 

Premiäravsnittet består av tre delar. Björn Fridlund är programledare.

1. Pandemin. Hur var det under pandemin? Hur var det innan? Hur blir det efteråt? Medverkande: Magnus Duvnäs, rektor, och Minna Lundberg, lärare. Lyssna här.

2. Panelen. Ämne: ordning i klassrummet – vad är det för dig? Medverkande lärare: Anna Bergqvist, Blackebergs gymnasium, Fredrik Bring, Solbergaskolan, och Anna Rydberg, Husbygårdsskolan. Lysna här, cirka 12 minuter in. 

3. Min skoltid. En återkommande rubrik i podden. I det här avsnittet medverkar Isabel Smedberg-Palmqvist, skolborgarråd. Lyssna här, cirka 23 minuter in. 

Podden bygger vidare

"Skolpodden i Stockholm" bygger vidare på utbildningsförvaltningen och Stockholms stads mångåriga kommunikationsarbete som bland annat syftar till att attrahera nya lärare och behålla de som redan är anställda. På webbplatsen Pedagog Stockholm finns mer information.  

Bakgrund: Pressmeddelande om filmsatsning 

Bakgrund: Pressmeddelande om den prisade personaltidning LÄRA 

Kontakter

UtbildningsförvaltningenPresskontakter: Matilda Asp och Monica Eriksson

Ring 08 - 508 333 00 eller maila: info.utbildning@edu.stockholm.se

Kommunikationschef: Sofia Oliv telefon 08-508 33 331 eller sofia.oliv@edu.stockholm.se.

Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, grundsärskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Förvaltningen ansvarar för stadens kontakter med fristående skolor och ska informera om alla sökalternativ oavsett anordnare. Förvaltningen ger tillstånd till och utövar tillsyn över enskilda förskolor samt svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.

Bilder

Lärarpanelen. Fredrik Bring, Anna Rydberg och Anna Bergqvist. Foto: Monika Sidén.
Lärarpanelen. Fredrik Bring, Anna Rydberg och Anna Bergqvist. Foto: Monika Sidén.
Ladda ned bild
Björn Fridlund och skolborgarrådet Isabel Smedberg-Palmqvist.
Björn Fridlund och skolborgarrådet Isabel Smedberg-Palmqvist.
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Fler aktörer satsar på ett tryggare Sergels torg8.12.2022 10:00:05 CET | Pressmeddelande

Samarbetet På Sergels torg fortsätter växa. Från och med nästa år kommer även fastighetsägarna Afa Fastigheter och Stena Fastigheter vara en del av satsningen. Det innebär att alla stora fastighetsägare runt torget nu väljer att bidra till trygghetsskapande, brottsförebyggande och trivselskapande åtgärder tillsammans med näringsliv och civilsamhälle. Igår signerades det nya avtalet för tre år framåt.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum