Stockholms läns sjukvårdsområde

Ny Specialistmottagning för lymfödemutredning

Dela

En ny specialistmottagning för lymfödemutredningar öppnar nu i Region Stockholm. Mottagningen tar emot patienter via remiss från läkare.

Foto: Yanan Li
Foto: Yanan Li

— Det känns spännande och roligt att ha fått ett så här viktigt uppdrag. Tidig utredning och diagnos av lymfödem ger bra möjligheter till framgångsrik behandling, säger Ylva Svahn, verksamhetschef för Specialistmottagning för lymfödemutredning.

Mottagningen utreder misstänkta lymfödem hos personer i alla åldrar, även barn. För att komma till mottagningen krävs remiss från läkare.

Även personer som redan har fått diagnosen lymfödem, men upplever en försämring och behöver en förnyad utredning, kan få det hos nya Specialistmottagning för lymfödemutredning.

Organisatoriskt ligger den nya Specialistmottagning för lymfödemutredning hos Centrum för cancerrehabilitering inom Stockholms läns sjukvårdsområde.

Läs mer på Specialistmottagning för lymfödemutrednings webbplats

Kontakter

Bilder

Foto: Yanan Li
Foto: Yanan Li
Ladda ned bild

Om

Stockholms läns sjukvårdsområde
Stockholms läns sjukvårdsområde
Solnavägen 1
113 65 Stockholm

08-123 40 444https://www.slso.sll.se/

SLSO ansvarar för Region Stockholms egenägda hälso- och sjukvård inom områdena psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hjälpmedel samt ansvarar för Regionalt kunskapscentrum för kris och katastrofpsykologi. Vi bedriver också omfattande forsknings- och utvecklingsverksamhet inom dessa områden tillsammans med Karolinska Institutet (KI) och andra lärosäten. Tillsammans är vi cirka 12 000 medarbetare och en av Sveriges största vårdgivare. 

Följ Stockholms läns sjukvårdsområde

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms läns sjukvårdsområde

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum